Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. februar 2007 kl 22.10 Løvebakken

Politikerne ingen kan målbinde

Begge partiene samlet til politisk debatt med ordstyrer Øystein Bache i midten. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Begge partiene samlet til politisk debatt med ordstyrer Øystein Bache i midten. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Den "politiske spørretimen" Løvebakken har befestet seg som et program for det brede lag av befolkningen, med sterk oppslutning blant unge voksne. Det røde partiet og det blå partiet sparker i kveld i gang en hektisk vårsesong med brennaktuelle temaer.

Nytt i vår er at seerne kan få svar på alt de lurer på ved å sende inn en MMS med bilde av seg selv og et spørsmål til LØVE 1987. Ellers må politikerne bryne seg på en ny "skift-mening-mens-du-snakker"-automat der de må skifte standpunkt mens de er midt inne i et resonnement.

Fenger unge
Løvebakken har plassert seg komfortabelt på et gjennomsnittlig seertall på i overkant av 600 000. Når man ser nærmere på tallene, viser det seg at de "unge voksne" er spesielt begeistret for programmet.

- Stort sett favner programmet veldig bredt, og det havner ikke under 1/3 av seerne i noen av aldersgruppene, sier medieforsker Kristian Tolonen.

Når det gjelder seernes lojalitet, er den noe vanlige politikere bare kan drømme om. 77 % av de som setter seg for å se programmet, ser hele igjennom uten å bytte kanal.

Som i forrige runde er det Pernille Sørensen og Kari Slaatsveen som er det røde partiet og Jan Paul Brekke og Espen Beranek Holm som er det blå partiet. De utøver en halvtimes "ekstremsport" i uka – i det desidert mest improviserte TV-programmet som går på lufta!

Egenprodusert underholdning (2007)
Programleder: Øystein Bache
Med: Pernille Sørensen, Kari Slaatsveen, Jan Paul Brekke og Espen Beranek Holm.
Prosjektleder: Kjetil Kooyman kjetil.kooyman@nrk.no
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no