Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 8. juli 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Sørvest-Kina

Sørvest-Kina på kryss og tvers

Reisen går til Sørvest-Kina i kveld.
Reisen går til Sørvest-Kina i kveld.
Fire av Kinas 21 provinser står på reiseprogrammet i kveldens utgave av "Lonely Planet". For tretti år siden var Kina fullstendig lukket for utlendinger, og ikke før på 80-tallet begynte myndighetene å løse på grepet overfor utenlandske turister. Nå kan de mest avsidesliggende stedene i Kina nås - om enn ikke helt uten strabaser.

Programleder Justine Shapiro har bestemt seg for den sørvestre delen av landet, til et område ikke mange turister legger turen innom. Ferden utenfor allfarvei fører henne til overveldende vakker natur og gjestfrie folk, blant annet Miao-stammen, der kvinnene bærer en fantastisk hårprakt. Håret blir bundet rundt horn etter kyr, og representerer kvinnenes styrke, på samme måte som en okse med sitt fryktinngytende horn.

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I "Lonely Planet" er koffert er bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.Bilde (via Scanpix/Internett)
Reisen går til Sørvest-Kina i kveld.
Originaltittel: Lonely Planet
Program 5 av 13
Pressekontakt:Anna-Marie Normann , tlf 23 04 78 53

Bilde
Reisen går til Sørvest-Kina i kveld.