Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 12. juli 2009 kl 23.05 Dokusommer: Utroskap i cyberspace

Utroskap i cyberspace

Utroskap i cyberspace: Carolyn, en vanlig amerikansk forstadsfrue, og London-mannen Elliot møtes i cyberspace og i virkeligheten.
Utroskap i cyberspace: Carolyn, en vanlig amerikansk forstadsfrue, og London-mannen Elliot møtes i cyberspace og i virkeligheten.
"Fascinerende og foruroligende," skrev avisen Guardian om dette programmet da det ble vist i Storbritannia. BBC-dokumentaren viser mulighetene for virtuell "utroskap" og "kjærlighetsliv" i cyberspace.

Er det bare drøm og fantasier? Og er det noen gang virkelig?

Enhver med adgang til å navigere på nettet kan melde seg på hos Second Life, det verdensomspennende virtuelle videospillet som dukket opp sommeren 2003 og er eid av et San Francisco-basert selskap, Linden Research Incorporated.

Alternativ person
Denne type virtuell verden blir mer og mer populært blant folk. Second Life har titalls millioner deltakere som alle opererer med anonyme navn og er til stede via en virtuell personlighet hos Second Life. Dokumentaren viser hva som skjer når deltakere involverer seg i hverandre. Fantasiene tar av, og det hele kan virke mer virkelig enn virkeligheten selv.

Antidepressivt
Vi følger en husmor i en vanlig amerikansk forstad som følte seg fanget i det hverdagslivet hun levde. Hun forteller selv at hun var på vei inn i en alvorlig depresjon da hun oppdaget Second Life. En verden åpnet seg, der hun kan "kjøpe" ting hun aldri vil få råd til i sitt virkelige liv. Vil hun skaffe seg kropp og utseende som en filmstjerne, så vips…!

Carolyn, som er gift og har barn, forteller at det begynte som en form for eskapisme, inntil hun en dag virtuelt forelsket seg i en mann i London – Elliot. Nå vil hun møte ham, for å se om hun er like begeistret for ham i virkeligheten som i deres virtuelle verden.

Data vs virkelighet
Dokumentaren nøster opp tråden videre fra skjermbildet. Den gir oss to mennesker som er villige til å risikere alt på basis av noe de bare har opplevd på en dataskjerm og i sine respektive fantasier. Se hva som hender når den virtuelle verden og den virkelige kolliderer.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dokumentar (2008)
Originaltittel: Virtual Adultery and Cyberspace Love
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900