Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. november 2001 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Barnesmugling i Australia

Agentene Peter Church (Peter Phelps) og Ellen Mackenzie (Anita Hegh) blandes inn i en stygg sak med barnesmugling. (Foto: Beyond Distr.)
Agentene Peter Church (Peter Phelps) og Ellen Mackenzie (Anita Hegh) blandes inn i en stygg sak med barnesmugling. (Foto: Beyond Distr.)
Ellen Mackenzie, agent og operativ leder ved spaningsavdelingen hos politiet i Melbourne, blir kontaktet av en hemmelig kilde. Han forteller at han er
kommet i vanskeligheter fordi hans lille datter som opprinnelig er vietnameser, viser seg å være smuglet inn i Australia…


Med dette som utgangspunkt går agentene Mackenzie og Church ”under jorden” for å avsløre dem som står bak den ulovlige trafikken og stoppe den.

Vietnam-veteran
Mackenzie og Church kommer fort over et nettverk med barnesmuglere som selger vietnamesiske småbarn til potensielle foreldre. Mackenzies hemmelige kilde viser seg å være veteran fra Vietnamkrigen, og avsløringen om barnesmuglingen legger en ekstra byrde til hans kvaler. Ikke bare er han lurt med på en skitten handel, men han som en gang kriget mot en del av det vietnamesiske folk, har kanskje vært med å gi dem enda flere lidelser.

Mackenzie forsøker desperat å nøste opp trådene som skal føre henne til sentralen for smuglerligaen, men forstår samtidig at hennes kilde er i ferd med å miste fotfestet. Tar han saken i egne hender, kan han sette alle involverte parter i livsfare…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Agentene Peter Church (Peter Phelps) og Ellen Mackenzie (Anita Hegh) blandes inn i en stygg sak med barnesmugling. (Foto: Beyond Distr.)