Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. juli 2000 kl 21.00 Leos lov

Leos lov (t)


NRK1 fredag 14. juli kl 21.00
Leos lov (4:8)

Nye mord for Kress

Etter åtte år bak lås og slå blir rovmorder Juri Wagner satt fri, uten å ha avslørt noen av sine medskyldige i mordsaken. Politisjef Leo Kress settes på en ny mordsak, og er redd for hva som kan skje nå når Wagner er på frifot igjen.

Politiet holder øye med Wagner og følger hans minste bevegelser, men det gjør også Ronny, broren til taxisjåføren han drepte. Til tross for politiets forfølgelse blir Wagner funnet knivdrept i et gjestehus ved en villa, og mistanker faller raskt på Ronny. Men Kress er ikke overbevist.

For hva har egentlig den velstående familien Bennesch som eier villaen med en simpel forbryter som Wagner å gjøre?

Om serien
NRK1 er i gang med en ny tysk detektime som har fått tittelen \"Leos lov\". Serien har allerede gått en stund, og gjort suksess på tyske skjermer, og nok en gang handler det om en middelaldrende tysk politisjef i München. \"Leos lov\" er blitt den mest populære kriminalserien i hjemlandet etter at Derrick tok farvel med tv-seerne.

Hovedpersonen i serien er politisjef Leo Kress (Rolf Schimpf). Han leder en gruppe yngre detektiver som arbeider med de mest alvorlige og kompliserte kriminalsakene i München, og til stadighet er det nye mord og forbrytelser som skal oppklares. Leo Kress har både samme autoritet og intellekt som vi husker fra Derrick, og det er selvfølgelig ikke en eneste sak som forblir uoppklart når Kress leder etterforskningen.

Kress? nærmeste og beste kolleger i etterforskningsgruppen er Heymann (Michael Ande) og Richter (Pierre Sanoussi-Bliss), og når trekløveret er på forbryterjakt, er det ikke mange detaljer som går dem forbi.

NRK1 fredag kl 21.00

Bilde
1. Endelig treffer Juri Wagner (Sebastian Bezzel) og hans mangeårige brevvenninne Linda Bennesch (Katja Studt) hverandre.
2. Juri blir funnet drept i gjestehuset til familien Bennesch. Her ved Linda (Katja Studt) og hennes far Hans Peter Hallwachs) . (Foto: ZDF)

Tysk kriminalserie
Originaltittel: Der Alte
I hovedrollene: Rolf Schimpf, Michael Ande, Pierre Sanoussi- Bliss
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18