Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 1. februar 2006 kl 20.05 Clara Sheller

Clara for og mot


"Skeive" JP (Frédéric Diefenthal) og "streite" Clara (Mélanie Doutey). (Foto: France Television Distribution)
Kommer Clara til å beholde barnet hun venter med sin "skeive" samboer og kollega JP? Det er verdens vanskeligste spørsmål, ifølge Clara selv. I det minste føler hun seg lettet etter å ha opplyst JP om situasjonen.

De to kaster seg ut i en endeløs utveksling av synspunkter for og mot å skulle bli foreldre. Istedenfor å innrømme at de antagelig ville bli et meget skrøpelig foreldrepar som alle ville synes synd på, fører de lange lister med argumenter for og mot.

Den sjalu JP
Selv vet Clara at om hun skal ha barnet, så skal hun oppdra det sammen med JP. Til slutt innrømmer han at han ikke føler seg klar til å bli pappa ennå. Men da Clara er til stede i en barnedåp for sin lillesøsters førstefødte, får hun øyekontakt med sin brors kompis.

Ikke lenge etterpå har JP rukket å bli ordentlig sjalu på denne kompisen. Nå erklærer JP overfor Clara at han likevel vil bli pappa. Dessuten opplyser han sin rival om at Clara er på tjukken.

Skal, skal ikke
Clara vandrer ut i Paris’ trafikkerte gater uten å vite hva hun skal gjøre.

Hun bestemmer seg for at om trafikklyset viser rødt når hun krysser gaten på måfå, vil hun ikke ta abort. Og viser det grønt…

Mer om serien
Den franske dramaserien "Clara Sheller" utforsker nye konstellasjoner i det evige spillet om kjærligheten.

Journalisten Clara og JP lever som et slags "samboere", men har ulik seksuell legning: Hun er hetero og han homo. Det lar seg forene på et vis, for de to er bestevenner. Clara forteller kort om seg selv:

"Jeg er Clara Sheller, har nylig fylt 30 år og arbeider som journalist i Paris for damebladet L’Hebdo. JP og jeg deler samme leilighet, og hva mer er: Vi deler også de samme fornøyelsene og smertene. Men mest deler vi ønsket om å finne en virkelig sjelevenn. Som to linedansere, høyt der oppe på den stramme bardun, sjonglerer vi med romantikken i våre liv. Jeg forelsker meg. JP også. Noen ganger gjør vi det samtidig. Og noen ganger – i den samme personen. I vårt kjærlighetsliv blir vi også emosjonelt splittet, som gjør at vi havner i de mest innviklede situasjoner. Men trass i alt – JP og jeg drives av et eviggyldig ønske om å finne vårt livs kjærlighet!"

Fransk dramaserie på seks episoder (2005)
Originaltittel: Clara Sheller
Episodetittel: Etat secret
Produsent: France Television Distribution
I rollene: Mélanie Doutey, Frédéric Diefenthal, Thierry Neuvic, Christophe Malavoy
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer: