Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. august 2005 kl 23.25 Little Britain

Folk er rare…

Læreren Edward (Matt Lucas) gifter seg med en av sine tidligere elever, og dette får konsekvenser på soveværelset…(Foto: BBC Three)
Læreren Edward (Matt Lucas) gifter seg med en av sine tidligere elever, og dette får konsekvenser på soveværelset…(Foto: BBC Three)
Skolejenta Vicky Pollard har havnet på institusjon, men selv der blir det trøbbel når hun biter en annen elev i kantinen. Andy og Lou besøker en dyrebutikk, og statsminister Michael har stadig sitt å stri med. Vi kikker også inn på soveværelset til den nygifte læreren Edward som ikke helt kan glemme at Samantha tidligere var en av hans elever.

Dronningen holder et hageselskap, men Peter André, kongelig reporter i BBC, kommer ikke inn uten en invitasjon. Hypnotisøren Kenny Craig blir kvitt noe gammelt søppel , og den tidligere olympiske sølvvinneren Denver Mills gir bort medaljer av mindre valør til en tilstelning på en barneskole.

Om serien
Little Britain er opprinnelig en svært populær radioserie som BBC nå har laget fjernsyn av. I sommer inviteres seerne til å bli med på en ellevill oppdagerferd på de britiske øyer, hvor innbyggerne ikke er mindre elleville. Det sørger nemlig komikerne Matt Lucas og David Walliams for. Disse to spiller samtlige roller, og fortelleren Tom Baker er på plass med veltalende, innsiktsfulle kommentarer.

Her et lite utvalg av persongalleriet: Daffyd er den eneste homofile mannen i landsbyen – og sånn skal det også være hvis han får bestemme, tenåringen Gary har et usunt forhold til sin beste venns bestemor, Marjorie Dawes er en slankeekspert med tvilsomme metoder og skolejenta Vicky Pollard er alle læreres og sosialarbeideres skrekk.

Britisk komiserie (2003)
Produsert av BBC Three
Originaltittel: "Little Britain"
Med Matt Lucas, David Walliams og Tom Baker
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • Hjemmeside