Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. juni 2000 kl 18.25 Berts dagbok

Berts dagbok (t)

NRK1 lørdag 3. juni kl 18.25
Berts dagbok (1:12)

Nærkontakt i sjette klasse

I dag og 12 lørdager framover blir det gjensyn med Bert, tenåringsgutten som har lett for å havne opp i uheldige situasjoner, og som har jenter som sin store interesse. Han bor hjemme hos foreldrene sine kun av økonomiske årsaker. Nå fyller han endelig 13 år. Etter årelang venting skal han bli tenåring med alle de fordeler som følger med!

Pappa Fredrik gir ham en barbermaskin, og av mamma Medeleine får han en kake som smaker røkt sild. Av mormor får han som vanlig den samme boken som han har fått de siste 12 årene - en bibel. Men ingen forstår at det er Rebecka i parallellklassen, skolens peneste jente, han vil ha. Rebecka innpakket i glanspapir eller hoppende ut av en fødselsdagskake...

Tidsmaskin
Åke, bestevennen, har invitert en masse gjester til Berts fest. Omtrent halve den nordre halvkule er invitert, og da finnes det en stor risiko for at skolens versting, Klimpen, kommer. Bert lurer på om han skal tørre og spørre Rebecka om hun vil komme.

Åke er akkurat ferdig med å bygge sin tidsmaskin og påstår at maskinen er tingen for Bert. Ved hjelp av den kan han nemlig bli 18 år i løpet av fem sekunder, og da blir det ikke så vanskelig dette med Rebecka.

Om serien
I 12 lørdager framover skal vi følge tenåringen Bert, som stadig og høyst ufrivillig havner i uheldige situasjoner og ikke så sjelden dummer seg ut. Berts far er optiker og moren bussjåfør. Av økonomiske årsaker bor Bert sammen med dem. Han er mest opptatt av jenter. Det er en interesse kameraten Åke ikke deler. Hans hobby er å eksperimentere med meitemarker.

NRK1 lørdag kl 18.25

Bilder
1. Bert (Martin Andersson) er endelig blitt tenåring.

2. Bert sammen med moren og faren.

3. Berts foreldre Madeleine (Ing-Marie Carlsson) og Fredrik (Johan Ulveson)

Svensk ungdomsserie i tolv deler
Regi: Thomas Alfredson
Martin Andersson (Bert), Oliver Loftén (Åke), Johan Ulvesson (pappa Fredrik), Ing-Marie Carlsson (mamma Medeleine) og Yvonne Lombard som mormor.

Pressekontakt: Anna-Marie Normann, Fjernsynets informasjonsavdeling, tlf. 23 04 78 53.