Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. mai 1999 kl 20.05 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 6. mai kl 20.05
Matador (18:32)

Rollene er byttet

Da Mads Skjern kom som fattig handelsreisende til Korsbæk for snart ti år siden, ble han møtt med en kald skulder av byens bankdirektør. Nå er det Hans Christian Varnæs som kommer for å be Mads om hjelp.
Mads Skjern er blitt den nye matadoren i Korsbæk, og han griper inn i flere menneskers liv. En av dem er altså bankdirektør Varnæs, som blir tvunget til å gjøre knefall for Mads på grunn av sin bror Jørgens lettsindigheter.
Mads dirigerer også livet til Arnold, som er ansatt i forretningen hans. Arnold mener å ha en stor karriere foran seg - det er bare noen brikker som skal falle på plass først...

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring. Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsbæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsbæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsbæk.

NRK1 torsdag kl 20.05

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Bankdirektør Hans Christian Varnæs (Holger Juul Hansen) må krype til korset og be Mads Skjern (Jørgen Buckhøj) om hjelp.

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51