Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. mai 2010 kl 22.30 Hitlåtens historie: Hard Knock Life - Jay-Z


Overraskende nok var det soundtracket til musikalen "Annie" det som ga Jay-Z det internasjonale gjennombruddet.

I dag er det få artister som kan matche Jay-Zs stjernestatus, men uten den grensesprengende produsenten, The 45 King, hadde han neppe fått en tilsvarende karriere.

"It’s a hard knock life"
I andre del av "Hitlåtens historie" forteller Jay-Z om låten som ble en hiphopklassiker. Og i New York treffer vi produsenten The 45 King, DJ Kid Capri, den legendariske Annie-komponisten Charles Strouse, og Andrea McArdle som spilte rollen som Annie i Broadway-oppsetningen i 1977.

Om serien:
Hva gjør en låt til en hit? Til en ordentlig hit? Svaret skulle enkelt være at låten er god, men i de aller fleste tilfeller holder det ikke bare å sikre låtens kvalitet.

I seks episoder forteller Lydverket historien bak noen av verdens største hits, for å finne ut hva som skal til for at en låt udødeliggjøres. Selvsagt får artistene selv fortelle om låtene, men vi treffer også andre personer som på ulike måter har bidratt til å gjøre dem om til hits. Tilfeldigheter, ambisjoner, lidenskap og talent er noen av stikkordene for programmene.

Nordisk samproduksjon 2010
Produsert av: SVT, DR og NRK
Produsent for "Hard Knock Life (Ghetto Anthem) – Jay-Z": Kristin Henriksson
Låtene som er satt under lupen i "Hitlåtens historie" er: "The Look" (Roxette), "Hard-knock Life" (Jay-Z), "Tom's Diner" (Suzanne Vega), "Enter Sandman" (Metallica), "In Da Club" (50 cent), "Wicked Game" (Chris Isaak)
Prosjektleder: Vivi Stenberg/ 23 04 45 67
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl / 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900
Publikumssevice