Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. oktober 2002 kl 22.15 Bokbadet

Heidi Linde, debutant med suksess

Anne Grosvold har møtt den unge debutanten Heidi Linde (Foto: Knut Falch/Scanpix)
Anne Grosvold har møtt den unge debutanten Heidi Linde (Foto: Knut Falch/Scanpix)
Heidi Linde debuterer i høst med romanen ”Under bordet”. Boka handler om Jenny som bor i kollektiv med Sara og Trond. Hun er en tøff, handlende kvinne som spiller poker, spiser kebab og har funnet drømmestøvlettene. Anne Grosvold har invitert Heidi Linde i Bokbadet.

Hovedpersonen Jenny studerer medisin, men har gitt opp medisinstudiet uten å si noe til familien. ”Under bordet” handler om å ta tak i eget liv og konfronteres med sin unnfallenhet, mener Linde. Heidi Lindes roman rommer ikke bare feighet og hemmeligheter, men også et kjørlighetsmøte med mye løgn, litt sannhet og altfor mye whisky. Jenny og Morten blir så fulle at de havner under bordet. Der forteller Jenny ham om noe som er veldig sårt for henne, nemlig at hun indirekte er skyld i et annet menneskes undergang. Men fordi Jenny virker så tøff, tror Morten det hun sier er løgn. Dermed blir det vanskelig for henne å erklære ham sin kjærlighet, vise ham sårbarheten og lengselen hun har inne i seg.

Heidi Linde er 29 år, og nylig uteksaminert fra manuslinjen på Den norske filmskolen på Lillehammer. Dessuten er hun etter eget utsagn ”litt hypokonder”, og går gjerne til legen et par ganger for mye. Linde er allerede i gang med både ny roman og nytt filmmanus.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83