Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 1. mars 2001 kl 18.40 Angela

Angela (t)

NRK2 torsdag 1. mars kl 18.40
Angela (1:19)
Seriestart!

Kultserie om en tenårings vanskelige liv

Den amerikanske dramaserien \"Angela\" følger den følelsmessige reisen til Angela Chase, en 15 år gammel jente som opplever skolen som en slagmark for kjærligheten og alle dens problemer. Men Angela vil leve livet fullt ut. Hun skifter stadig venner, farger håret og forelsker seg i \"feil\" gutt.

Serien med originaltittelen \"My So-called Life\" er fra midten av 90-tallet. Den har vært vist på norsk tv tidligere og er blitt litt av en kultserie blant ungdom, både i USA og her hjemme. Fortsatt er den enormt populær i hjemlandet, og også pressen har omtalt \"Angela\" som en av tidenes beste ungdomsserier.

Overganger
Serien drar overraskende paralleller mellom to aldersgrupper: tenåringer som vokser opp og foreldre som snart må innse at de er middelaldrende. Vi får se et gripende emosjonelt landskap som alle har besøkt, eller kommer til å besøke.

Angela har alltid vært den perfekte datter som har levd opp til foreldrenes forventinger på alle måter. Men nå føler hun at det er på tide å slå ut håret. Blant annet dropper hun sin gode venninne Sharon for å bli venner med den utagerende Rayanne og den seksuelt frustrerte Rickie.

Forandringer
Dermed blir moren Pattys foreldremyndighet satt på vanskelige prøver. Mens Angela og moren sirkler følelsmessig rundt hverandre, har også Angelas forhold til faren forandret seg i det siste. - Brystene mine kommet mellom oss, sier Angela selv.

Selv om faren Graham ofte forsvarer Angela overfor Patty, så er 15-åringen Angela en utfordring for begge foreldrene. I tillegg jobber mor og far i samme bedrift, hvor Patty faktisk er Grahams sjef. Dette faktum, sammen med de prøvelsene barneoppdragelsen medfører, gjør at ekteskapet av og til knaker i sammenføyningene. Graham fremstår som fredsmekler, men bitterhet - og mulig utroskap - lurer under overflaten. Og oppi all denne hjemlige røren vil Angelas lillesøster, 10-åringen Danielle, ha litt oppmerksomhet.

NRK2 sender serien mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, med reprise på NRK1 påfølgende morgen kl 09.05.

NRK2 torsdag kl 18.40

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: \"My so-called life\"
I rollene
Angela Chase................Claire Danes
Patty Chase..................Bess Armstrong
Graham Chase...............Tom Irwin (II)
Danielle Chase...............Lisa Wilhoit
Rickie Vasquez..............Wilson Cruz
Rayanne Graff...............A.J. Langer
Brian Krakow................Devon Gummersall
Jordan Catalano..............Jared Leto
Sharon Cherski..............Devon Odessa
http://dir.yahoo.com/News_and_Media/Television/Shows/Dramas/My_So_Call ed_Life/
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1. Familien Chase: Mor Patty (Bess Armstrong), 10-åringen Danielle (Lisa Wilhoit), far Graham (Tom Irwin) og Angela (Claire Danes).

2. 15-åringen Angela (Claire Danes).

3. Angela i venneflokken.