Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. mars 2000 kl 22.00 Flekke United

Flekke United (ttv)


NRK1 torsdag 16. mars kl 22.00
Flekke United (3:14)

Alt er ikke like greit

Ungdommene, som går på United World College, begynner å finne seg til rette i Flekke. I kveldens episode møter vi blant andre Yasemin (16) fra Tyrkia. Som en av de yngste elevene synes hun at livet på skolen er komplisert.

Yasemin strever med å finne fotfeste, og helt overbevisende er hun ikke i sine forsøk på å late som alt er greit...

Helt greit er det heller ikke for Vicky (17) fra København og Chris (21) fra Zimbabwe, som begge er forelsket. Mens Vickys kjæreste befinner seg langt borte, i København, har storbygutten Chris falt for den vakre, rumenske medeleven Andra. Det vil imidlertid vise seg at kjærlighet på UWC ikke er enkelt, og at Chris har en hemmelighet...

Om serien
Hvert år kommer det 200 elever fra hele verden til den lille bygda Flekke i Sogn og Fjordane for å gå på det toårige internasjonale colleget United World College, UWC. I en dokumentarserie i 14 deler følger vi sju elever gjennom et helt år i et tett og avsondret skolesamfunn. Vi møter Yasemin (16) fra Tyrkia, Fernando (17) fra Nicaragua, Saye (21) fra Liberia, Vicky (17) fra Danmark, Mark (17) fra Kina, Chris (21) fra Zimbabwe og Aili (17) fra Norge.

Skolemiljøet blir som en verden i miniatyr. Det blir en tøff tid der de skal leve opp til skolens høye idealer og harde pensum, og tilpasse seg medelever fra 83 forskjellige nasjoner. Hvordan blir det å dele rom med fire andre som har en helt annen kulturell og politisk bakgrunn enn en selv?

NRK1 torsdag kl 22.00

Billedtekst
1. Vicky fra Danmark er forelsket, men savner kjæresten hjemme i København. (Foto: Randi Helland).

2. Yasemin fra Tyrkia, som er den yngste eleven ved UWC, strever med å finne seg til rette på skolen. (Foto: Randi Helland).

Egenprodusert dokumentarserie i 14 deler
Prosjektleder: Marit Bredesen, tlf. 23045377
Idé og opplegg: Randi Helland
Serieproducer: Cecilie Bugge
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123