Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. juni 2010 kl 20.15 Pakket og klart

Egypts hvite ørken


De fleste forbinder Egypt med pyramider, men Lydia drar vestover til et av antikkens sju underverker.

Lydia Antivalidis er i Kairo. Svetten siler, og byens høye puls får henne til å stritte imot de vanligste turistmålene rundt pyramidene og den flodbølgen av kommersialisering som skyller over alle tilreisende i Egypt. I Den hvite ørken står fortsatt de merkelige formasjonene som hvite kalksteinsopper, et minne fra den tiden da området var havbunn.

På ski i Bulgaria.
Julia Messelt oppsøker skisportsstedet Bansko i Bulgaria. Her er det betraktelig billigere enn på tilsvarende steder i Alpene. Turen hennes starter med at en gammel kone gir henne en såkalt Martenitsa, et lite armbånd man bærer i mars og som skal bringe lykke. Kan det bety hell i skibakkene og til og med for lommeboken hennes?

Om serien
NRK viser en ny sesong av denne svenske reiseserien som byr på en rekke kulinariske og kulturelle opplevelser langt fra de vanlige turistmålene.

Kontrastene er store i den åttedelte serien. Den tar oss med til Jura, Uganda, Kairo, Filippinene, New York, Miami, L.A. Chile og Mallorca. Opplevelsene skulle passe noen og enhver med turer til strand, jungel, fjell, storby og vakre øyer.

Svensk dokumentarserie fra 2009
Produsert av SVT
Originalittel: Packat & klart
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice