Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. desember 2002 kl 10.30 Katter danser ikke!

Drømmen om Hollywood

Katten Danny drømmer om å slå igjennom i Hollywood. Han får hjelp av kattefrøkenen Sawyer på veien. (Foto: Warner Bros.)
Katten Danny drømmer om å slå igjennom i Hollywood. Han får hjelp av kattefrøkenen Sawyer på veien. (Foto: Warner Bros.)
Hva ville du gjort dersom du var en talentfull katt – men bare fordi du var en katt så var ikke Hollywood interessert? Denne tegnefilmen forteller historien om katten Danny som kanskje har nok håp og drømmer til å slå alle odds.

Å slå igjennom i 30-årenes Hollywood er Dannys store drøm. Han elsker å synge og danse, og den glamorøse filmverdenen har en uimotståelig dragning på ham.

Full av forventninger pakker Danny kofferten og setter seg på en buss til filmbyen. Snart får han oppdage at talent, sjarm og arbeidsvillighet er underordnet i denne businessen – her går alle de gode rollene til mennesker! For som kjent… katter danser ikke.

Oscarvinneren Randy Newman har spesialkomponert 6 låter til denne filmen, og superstjernen Natalie Cole synger flere av dem. Flere kjente skuespillere har lånt stemmene sine: Scott Bakula (Netforce) er Danny og Jasmine Guy (A Different World) er Sawyer. Vi hører også Kathy Najimi (Veronicas verden) som Tillie.

Amerikansk animasjonsfilm fra 1997
Originaltittel: Cats Don’t Dance
Produksjon: Turner Feature Animation for Warner Bros.
Regi: Mark Dindal
Pressekontakt:Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364