Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. mai 2004 kl 00.15 The Darkness - live fra London

Rock på blodig alvor

Den som tror The Darkness bare leker rockeband tar feil. I kveld kan du se dem rocke for et fullsatt London-publikum. (Foto: Warner Music)
Den som tror The Darkness bare leker rockeband tar feil. I kveld kan du se dem rocke for et fullsatt London-publikum. (Foto: Warner Music)
Britiske The Darkness har tatt både publikum og kritikerne med storm etter utgivelsen av debutalbumet "Permission to Land" i 2003. I kveld kan du se dem fremføre låter fra albumet fra Astoria i London.

Blant sangene vi får høre er "Love Is only a Feeling", "Get Your Hands off My Woman", "Growing on Me" og "I Believe in a Thing Called Love".

En rockesuksess
Pompøs 80-talls heavy, stadionvennlig, glam- og puddelrock er noen av ordene som har blitt brukt for å beskrive The Darkness og deres hyllest til den klassiske rockesjangeren. I februar i år fylte gruppen opp et utsolgt Rockefeller, og i april var det USA som skulle erobres.

Så langt har The Darkness solgt svært godt, særlig i hjemlandet, der de også mottok tre priser for beste opptreden, beste rockeopptreden og beste album under Brit Awards.

Ikke ironiske
I tillegg til solid låtskriverarbeid har den uvanlige stemmeprakten til frontfigur Justin Hawkins gjort gruppen til alt annet enn en parodi på de gamle mesterne. Selv understreker gutta at det de holder på med er alt annen enn ironi. – Klart vi tar musikken vår på alvor, sa gitarist Dan Hawkins til NRK i forbindelse med konserten i Oslo. – Vi er ikke akkurat trendy: Det var ikke lett å finne noen som tok oss seriøst, sa bassist Frankie Poullain.

Nå ser det ut til at det er The Darkness selv som skaper trendene.

Innkjøpt britisk musikkprogram fra 2003
Originaltittel: "The Darkness – Live at the Astoria"
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252