Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. oktober 2003 kl 19.55 Hotell i særklasse

Død mann lager trøbbel

En gjest er død på hotellet, og Basil tror sildefrokosten har drept ham. Alle spor må skjules!
En gjest er død på hotellet, og Basil tror sildefrokosten har drept ham. Alle spor må skjules!
. Det oppstår fullt kaos på hotellet da en av gjestene blir funnet død i sengen sin. Basil er overbevist om at det er den dårlige silden som har drept ham, og han prøver febrilsk å skjule både liket og fiskefrokosten.

Kvelden før klager gjesten over at han føler seg dårlig. Sybil er full av sympati, noe Basil absolutt ikke er. Gjesten trekker seg tilbake til sitt rom, og ber om å få frokost på rommet neste morgen. Sybil opptrer som den perfekte sykesøster og vet ikke hva godt hun skal gjøre for ham. Hun spør til og med hvilken avis han ønsker på frokostbrettet. Basil derimot er sitt vanlige sarkastiske jeg, og spør: "Hvilket materiale ønsker herren at brettet skal bestå av – rosewood, mahogni, teak?"

Mannen takker ja til røkt sild til frokost neste morgen – den røkte silden som gikk ut på dato for minst en uke siden! Men da Basil kommer med den dårlige røkte silden til frokost, har gjesten vært død i flere timer. Basil snakker om både været og andre ting, men da han ikke får noe svar fra gjesten , forlater han rommet. Det er ikke før Polly kommer opp med melkemuggen at alarmen går.

Og alarmklokkene ringer definitivt i Basils hode. Han mistenker øyeblikkelig at den røkte silden er grunnen til dødsfallet. Herregud, han kan få tyve år for forgiftning! I panikk setter Basil i gang med å skjule alle spor.

Britisk situasjonskomedie fra BBC
Originaltittel; "Fawlty Towers"
Regi: Bob Spiers
I rollene: John Cleese, Connie Booth, Andrew Sachs, Prunella Scales og Derek Royle (Mr. Leeman)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83