Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. april 2004 kl 19.55 Hvilket liv!

Familieforøkelse

Susan har flere bekymrede telefonsamtaler med sin høygravide datter i Manchester (Foto: BBC)
Susan har flere bekymrede telefonsamtaler med sin høygravide datter i Manchester (Foto: BBC)
Janey er høygravid i Manchester, og Susan ringer i ett sett for å støtte henne – eller kanskje Janey føler at moren plager henne. I hvert fall opplever Susan at forbindelsen blir brutt, og hun lykkes ikke i å få snakke med datteren igjen. Susan er overbevist om at Janey er i ferd med å føde. Ben får beskjed om å gjøre bilen klar for den lange turen nordover.

På turen minnes Ben og Susan Nicks fødsel. De holdt på å forberede seg til en kveld på et 70-talls disco da Susan fikk veer. I bilen på vei til sykehuset syntes Ben at "Peaches" med The Stranglers var den perfekte stemningsskaper, helt til Susan kastet kassetten ut av vinduet. Enda verre ble det da det var slutt på bensinen – og Susan måtte ut å dytte.

Nå ser det ut til at historien gjentar seg. Nok en gang er det slutt på bensinen, og sulten driver Ben til å ødelegge en smørbrødautomat på en bensinstasjon. Men alle problemer forsvinner som dugg for solen da Janey ringer og bekrefter at fødselen er i gang. Hun blir tydelig lettet da hun hører at foreldrene allerede sitter i bilen på vei til Manchester.

Om serien
I denne britiske situasjonskomedien, produsert av BBC, møter vi familien Harper: mor, far og tre barn – kort sagt en helt vanlig familie. Men deres familie virker likevel som en psykologisk geriljakrig…

Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en rappkjeftet kone, Susan, og tenåringene Nick og Janey, samt "attpåklatten" Michael i huset, står prøvelsene i kø hos Harpers. Og det er ikke fritt for at problemene forplanter seg til tannlegekontoret.

I denne sesongen har imidlertid datteren Janey flyttet hjemmefra, og datteren til Bens fetter, Abi, har flyttet inn i det Harperske hjem.

Britisk situasjonskomedie, serie 4
Originaltittel: "My Family"
Episodetittel: "Deliverance"
I rollene: Robert Lindsay (Ben), Zoë Wanamaker (Susan), Kris Marshall (Nick), Gabriel Thomson (Michael), Siobhan Hayes (Abi)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83