Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. oktober 2001 kl 19.55 Beat for beat - tone for tone

Gamle helter og nye stjerneskudd

Knut Erik Østgård, Katrine Lunde, Ivar Dyrhaug, Siri Gjære og Dag Ingebrigtsen. (NRK-foto: Ole Kaland)
Knut Erik Østgård, Katrine Lunde, Ivar Dyrhaug, Siri Gjære og Dag Ingebrigtsen. (NRK-foto: Ole Kaland)
Nostalgien er ikke langt unna i kveld når Dag Ingebrigtsen og Knut Erik Østgård gjester Beat for beat. Ingebrigtsen kjenner vi fra gruppen Kids, og alle husker vi låten ”Forelska i læreren”. Østgård er vokalist i gruppen Return, som gjorde comeback i fjor.

”Bye, bye Johnny” og ”Lets Change the Attitude” er låter Østgård og hans kamerater i Return gjorde furore med på 80-tallet. I fjor høst gav de ut sin etterlengtede ”Best of-cd”, og kjøperne stod i kø. Før jul hadde platen solgt over 60.000 eksemplarer.

Dag Ingebrigtsen er i dag mest kjent for å være pappa´n til verdensmester og landslagshopper Tommy Ingebrigtsen, men han har også en lang musikals karriere bak seg. Han tar stadig oppdrag, og da er det ofte den store slageren ”Forelska i læreren” som går igjen.

De to veteranene har to nye stjerneskudd med seg i kveld. Katrine Lunde har deltatt i flere musikaler og teateroppsetninger, sist i en Elvis-musikal som hadde premiere under Edinburgh-festivalen i vår. Hun har også hatt rollen som Veslemøy i oppsetningen ”Haugtussa” på Den Nationale Scene i Bergen.

Siri Gjære er norsklærer på videregående skole i Trondheim, men også sangerinne. Hun kommer opprinnelig fra Verdal´n, og gav ut sin debut-cd ”Love Seriously Damages Health” tidligere i år. Hun mener selv at hun er inspirert av Emmylou Harris, Joni Mitchell og Eddi Reader.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikk-konkurranse
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Axel Hveding
Pressekontakt: SAbine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Knut Erik Østgård, Katrine Lunde, Ivar Dyrhaug, Siri Gjære og Dag Ingebrigtsen. (NRK-foto: Ole Kaland)