Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. februar 2009 kl 21.35 Film: America's Sweethearts

Hollywoods store kjæledegger

Søstrene Kiki (Julia Roberts) og Gwen (Catherine Zeta-Jones) (Foto: Columbia Pictures)
Søstrene Kiki (Julia Roberts) og Gwen (Catherine Zeta-Jones) (Foto: Columbia Pictures)
Kiki Harrison er den engasjerte personlige assistenten til den vakre og selvopptatte megastjernen Gwen Harrison, som også er hennes søster. Å ha en berømt søster er ikke det letteste i livet, spesielt ikke om man selv er både usikker og klønete.

Det blir ikke lettere når Kiki går med på å hjelpe Gwen og hennes skuespillerektemann Eddie Thomas – et par som ikke akkurat er på godfot med hverandre lenger – å arrangere en siste PR-jippo før premieren på deres siste film.

Den erfarne presseagenten Lee Philips, som risikerer å miste jobben til fordel for sin yngre assistent, får i oppgave å planlegge hele arrangementet. Med Kikis hjelp er han overbevist om at det hele skal bli perfekt, og også at det skal sikre hans framtid i bransjen.

Problemer
Dessverre byr det på flere problemer enn hva Lee hadde håpet på. Etter ni fremgangsrike filmer sammen, og med en ikke altfor lykkelig separasjon som resultat av Gwens sidesprang med den spanske skuespilleren Hector, er ikke Gwen og Eddie akkurat sweethearts.

Til å begynne med ser det ut som om Lee og Kikis viktigste oppgave er å forsøke å megle mellom Gwen og Eddie, samt å forhindre at de to ryker i tottene på hverandre i full offentlighet. Det gjelder jo å holde masken foran publikum. Men Kiki får snart problemer av mer personlig karakter da hun innser at at det mangeårige vennskapet mellom henne og svogeren holder på å gå over til noe helt annet. Sakte, men sikkert begynner romansen å spire…

Om filmen
"America’s Sweethearts" er en hyllest til den klassiske komediesjangeren. Rollelisten består av en del kjente navn som til sammen lar oss få en titt bak kulissene i dagens Hollywood. I hovedrollene finner vi Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, Billy Crystal, John Cusack, Hank Azaria, Stanley Tucci, Christopher Walken, Alan Arkin og Seth Green.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk komedie (2001)
Originaltittel: "America’s Sweethearts"
Med Julia Roberts (Kiki), Catherine Zeta-Jones (Gwen), John Cusack (Eddie), Billy Crystal (Lee Philips) og Hank Azaria (Hector)
Regi: Joe Roth
Kontaktperson: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no