Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 5. mars 1999 kl 21.15 Leseforeningen

Leseforeningen (ttv)

NRK2 fredag 5. mars kl 21.15
Leseforeningen (7:14)

Grøss og kunst mellom permene
Temperaturen og tempoet er høyt i \"Leseforeningen\" når forfatteren Tove Nilsen og nasjonalbibliotekar Bendik Rugaas kommer for å anbefale gode bøker.
Tove Nilsen har med seg \"Georgs magiske medisin\" av Roald Dahl. Det får den tredje gjesten, redaktør John Erik Riley i \"Vinduet\", til å innrømme at han lå våken om nettene etter å ha lest Dahls barnebøker.
Bøker for barn og voksne
Riley har med seg den klassiske fortellingen \"Huckleberry Finn\" av Mark Twain, mens Tore Renberg satser på den like klassiske billedboka \"Lille Blå og Lille Gul\" av Leo Lonni.
Til sammen blir dette til en samtale om hvordan barnebøker kan gi både grøss og kunst.
Gjestene har også med seg bøker for voksne. Tove Nilsen forelsket seg slik i \"Stemmene fra Marrakech\" av Elias Canetti, at hun reiste etter nobelprisvinneren til Marokko for å oppleve de stemmene han skriver om.
Bendik Rugaas har et lidenskapelig forhold til dikteren Kolbein Falkeid, som han brukte til å kommentere regjeringens langtidsmelding da han var planleggingsminister i Thorbjørn Jaglands regjering.
NRK2 fredag kl 21.15

Bilde
Hva er en god bok? Tove Nilsen, John Erik Riley og Bendik Rugaas diskuterer spørsmålet med programleder Tore Renberg (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Egenprodusert litteraturprogram
Ved Einar Askerøi og Tom Egil Hverven
Programleder Tore Renberg
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83