Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. august 2006 kl 15.20 Gretne gamle gubbar 2

Lemmon, Matthau – og Sophia Loren

Max (Walter Matthau) prøver å stanse Marias (Sophia Loren) planer om å åpne italiensk restaurant i fiske-utstyrsbutikken, men selv han er ikke upåvirket av hennes åpenbare sjarm…
Max (Walter Matthau) prøver å stanse Marias (Sophia Loren) planer om å åpne italiensk restaurant i fiske-utstyrsbutikken, men selv han er ikke upåvirket av hennes åpenbare sjarm…
Etter den overraskende suksessen med "Gretne gamle gubber", er det ikke så rart at oppfølgeren kom to år etter. Vi befinner oss igjen i Wabasha County, Minnesota, hvor de to gamle gubbene John Gustafson og Max Goldman holder ut med hverandre så godt de kan. Og Johns ekteskap med den frilynte Ariel går bra.

Ellers er det fiske som er de gamle guttenes store hobby, og det er særlig drømmen om den store, tropiske fisken som man har prøvd å fange i tiår etter tiår, som holder dem gående.

Det er lett å skjønne at Max (Walter Matthau) eksploderer da Maria Ragetti (Sophia Loren) dukker opp med sin mor Francesca (Ann Morgan Gilbert) og tar over den lokale fiske-utstyrsbutikken. Mor og datter skal åpne en italiensk restaurant i lokalene. Max gjør alt han kan for å forpurre disse planene, men vennen John (Jack Lemmon) synes at Max kunne trenge en kone og at Maria er akkurat hva han trenger.

Samtidig prøver Johns datter, Melanie (Daryl Hannah) og sønnen til Max, Jacob (Kevin Pollak) å planlegge sitt eget bryllup. Det hadde vært en grei affære hvis bare John og Max kunne holde opp med å blande seg inn i deres forhold.

Ruvende skikkelser
Jack Lemmon og Walter Matthau var nære venner privat, og spilte i hele 11 filmer sammen. Walter Matthau døde i 2000, 80 år gammel, og Jack Lemmon døde året etter, 76 år gammel.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk komedie (1995)
Originaltittel: "Grumpier Old men"
Med: Jack Lemmon, Walter Matthau, Ann-Margret, Sophia Loren, Burgess Meredith, Daryl Hannah og Kevin Pollak
Regi: Howard Deutch
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78