Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 5. februar 2012 kl 23.50 Film: Donnie Darko

Donnie og monsterkaninen


Donnie er en oppvakt og sjarmerende high school-student, men med en mørk side i sin personlighet. Han viser tydelig forakt for sine medstudenter og liker å terge de voksne autoritetene rundt ham. Donnie får også besøk av kjempekaninen Frank, som bare han kan se, og som får Donnie til å begå farlige og ødeleggende fantestreker.

Sent en kveld fører Frank Donnie (Jake Gyllenhaal) ut av huset for å fortelle ham at verden vil gå under om mindre enn en måned. Noen få minutter senere krasjer et jetfly gjennom taket i Donnies rom, noe som gjør at Donnie begynner å lure på om det er noe i Franks spådommer tross alt.

Resten av Donnies liv er nesten like underlig. Han er omgitt av sine forvirrede og frustrerte foreldre (Mary McDonnell og Holmes Osborne), sin college-søster (Maggie Gyllanhaal), en rådvill psykolog (Katherine Ross), en opprørsk engelsklærer (Drew Barrymore), en sleip selvhjelpsekspert (Patrick Swayze) og den nye jenta på skolen som er tiltrukket av Donnies påfunn (Jena Malone).

Om filmen
Regissøren Richard Kellys debutfilm er en herlig blanding av science fiction, skrekkfilm, nostalgi fra 80-tallet og ungdomsfilm. Kelly er tydelig påvirket av blant andre Steven Spielberg og Robert Zemecki.

Echo and the Bunnymen, Joy Division og Tears for Fears står for filmmusikken.

Sendt tidligere.

Amerikansk psykologisk drama (2001)
Originaltittel: "Donnie Darko"
Regi: Richard Kelly
Med: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnel, Holmes Osborne, Maggie Gyllenhaal, Drew Barrymore, Patrick Swayze
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900