Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 10. oktober 1999 kl 22.40 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 søndag 10. oktober kl 22.40
Filmredaksjonen NRK

Tre filmpremierer

Tre filmer har premiere denne uken. Filmredaksjonen NRK anmelder to av dem, \"Big Daddy\" og \"Deep Blue Sea\". Et møte med regissør Liv Ullmann samt klipp fra \"Generalens Datter\" står også på kveldens meny.

Dennis Dugan - som er kinoaktuell med \"Big Daddy\" - er kjent både som regissør og skuespiller. Han har hatt utallige småroller i filmer og tv-serier. Et artig poeng er det kanskje at det knapt finnes en tv-serie med suksess han ikke har regissert: \"Ally McBeal\", \"Chicago Hope\", \"L.A. Law\" m.fl. Nå er han her med en ny komedie, \"Big Daddy\". Hovedrollen har Adam Sandler - og ham har vi sett før i mer eller mindre morsomme filmer, som \"The Waterboy\", \"Bryllupssangeren\", \"Coneheads\" og \"Airheads\". Nå gjenstår det å se hvor morsom denne filmen er. Filmredaksjonen har intervjuet Sandler om filmen, om den største gleden ved å være mann og forskjellen mellom menns og kvinners roller.

\"Deep Blue Sea\"
Så du Filmredaksjonen NRK forrige uke? Da hadde vi et intervju med regissøren Renny Harlin. Denne uken har hans nyeste film, \"Deep Blue Sea\", premiere. Harlin har regissert alt fra glimrende actionfilmer som \"The Long Kiss Goodnight\" og \"Die Hard 2\" til super-floper som \"Cutthroat Island\" i 1995. Derfor er vi spente på hva finnen har klart denne gangen.
Dessuten har Brita Møystad Engseth vært på settet og intervjuet selveste Samuel Jackson, som spiller en av hovedrollene i filmen.

I tillegg til \"Big Daddy\" og \"Deep Blue Sea\" har den norske, animerte barnefilmen \"Kongen som ville ha mer enn en krone\", premiere denne uken.

Ullmann om troløshet
- Troløsheten som Ingmar Bergmann skildrer i sitt nye filmmanus, er ikke en bevisst troløshet, ikke en handling av vilje. Å leve i troløshet ved tusenårsskiftet er et levesett som flere og flere velger. De moralske påbudene forsvinner. Det sier regissør Liv Ullmann om den nye filmen \"Trolösa\". Filmredaksjonen NRK dro til Sverige for å stifte nærmere bekjentskap med henne som regissør.

\"Generalens datter\"
Synes du Madeleine Stowe er deilig? Liker du John Travolta? Da kan du glede deg til neste uke, for da har filmen \"Generalens Datter\" premiere. Det er Simon West, han som regisserte \"Con Air\", som har regien på denne filmen. Brita viser klipp og forteller litt om \"Generalens Datter\".

NRK2 søndag kl 22.40

Filmmagasin fra NRK Fjernsynet, Kulturredaksjonen
Prosjektleder: Haagen Guttu
Programleder: Else Karine Archer

Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41