Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 30. juni 2009 kl 00.50 Battlestar Galactica

Oberstens "Galactica"

Oberst Tigh (Aaron Douglas). (Foto: Universal)
Oberst Tigh (Aaron Douglas). (Foto: Universal)
Oberst Tigh har fått både presidenten og Tolvmannsrådet mot seg. Han kjemper for å holde posisjonen og innfører krigsrett for å få bedre kontroll over konvoien.

Men tiltaket fører bare til at mannskapet og romflåten blir splittet opp. Tigh mistenker maskinsjef Tyrol for å være en cylon og kaster ham i skipsfengslet. Men verst av alt er at Tigh avsetter Tolvmannsrådet. Dette fører til at flere av de andre skipene i konvoien nå bryter med "Galactica". De nekter å sende viktige forsyninger til moderskipet, deriblant drivstoff.

Uten dømmekraft
Tigh mister mer og mer dømmekraften, dels på grunn av sitt alkoholmisbruk, dels under innflytelse av Ellen Tigh, sin kone. Det ender med at Tigh lar et av skipene borde, forsyninger blir tatt vekk med makt og flere sivile blir drept.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt.

"Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Sendt tidligere.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: Resistance
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.noLENKER
  • Les mer