Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 14. desember 2011 kl 19.45 Underveis

Mostafas drøm


Mostafa Ebrahim var medlem av en muslimsk paramilitær gruppe i Iran. Etter hvert brøt han med sin bakgrunn og ble kristen.

I denne utgaven av "Underveis", forteller Mostafa om drømmen sin, som han opplevde som et møte med den kristne Gud. Etter å ha studert bibelen, konverterte Mostafa. Han forlot den muslimske bevegelsen han var en del av. I dag er han i Norge og forbereder seg på en kristen jul. Han er en av de iranske konvertittene som håper på oppholdstillatelse her.

Kjærligheten viktigst
Som medlem av den paramilitære gruppen Basij i Iran, så han både tortur og vold på nært hold. - I dag ønsker jeg å stå for kjærligheten, det er det viktigste i livet for meg. Uansett hvordan saken min går her i Norge, skal jeg fortsette å kjempe for det jeg tror på, forteller han til NRK.

Om serien
I NRKs nye livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan de har påvirket livene deres. Det kan like gjerne være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.

Norsk livssynsprogram i 12 deler.
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Pressekontakt: Aesha Ullah , mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900