Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. september 2004 kl 21.55 Fakta på lørdag: Millionærhundene

Menneskets beste investering

New Yorks millionærhunder setter aldri sin labb på fortauet. (Foto: UGO PROD)
New Yorks millionærhunder setter aldri sin labb på fortauet. (Foto: UGO PROD)
Hva er for tiden det mest givende et menneske med penger kan gjøre? Jo, å investere i markedet for hunder. Iallfall om vi skal tro en mengde finanseksperter som hevder at dette markedet nå gir størst pengeavkastning.

Dette bekreftes av Wendy, sjefsredaktøren i "Animal Fair", et chict amerikansk kvartalsmagasin bl.a. for – unnskyld – om hunder. Bladet selger reklameplass til tusen og opplaget går i en kvart million.

Hvilket hundeliv
Sjefredaktørens egen hund, Lucky, har aldri satt labb på New Yorks tilsmussede fortauer. Bikkja blir nemlig trillet omkring i byen. Når matmor er på forretningsreise, booker hun Lucky inn på det femstjerners luksushotellet "Ritzy Canine", et slags Hotel Ritz for velsituerte eksemplarer av hunderase.

Hundedrosjer er nå et fenomen som kan observeres ganske frekvent i New York. Travle
businesskvinner og -menn kan i denne metropolen ses sittende bak drosjenes vinduer med sine hunder. De såkalte "dog-sitters".

Vov i spa’et
New York har nettopp åpnet sitt første hunde-spa, en slags barnehage med supermarked for hunder med alt i hundemat, leker, helse- og skjønnhetsprodukter. Opp trappen ligger swimmingpoolen, komplett med livredder. De høyere etasjene byr på kunstige plener der hundene kan lange ut, uten lenke. En sann luksus i en by der alt av hunderase etter loven må holdes bånd, til og med i Central Park.

I nest øverste etasje ligger gymsalen og venter med sine velutdannede trenere, og helt på topp er selvsagt baren, der bare hunder slipper forbi døren. Innenfor venter brunch på søndagene, og reservasjoner for geburtsdager og hundebryllup mottas med takk!

Fransk dokumentar (2003)
Originaltittel: Millionaire Dogs
Produsert av: UGO PROD
Kontaktperson i Programinnkjøp Dokumentar: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57