Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 30. august 2006 kl 20.05 Battlestar Galactica

Farvel Galactica - velkommen Jord


Planeten Galactica ligger i en annen galakse enn vår og er under angrep av lumske avanserte roboter, cyloner, som menneskene selv har skapt. De overlevende menneskene flykter i en romkonvoi, anført av "Battlestar Galactica". Målet er den mytiske planeten Jorden.

Etter to pilotepisoder av den amerikanske science fiction-serien starter nå sendingene av "Battlestar Galactica" i 13 deler.

"Battlestar Galactica" er basert på spillefilmen fra 1978, men regissør og manusforfatter av den nye fjernsynsserien, Ronald D. Moore, legger langt mer vekt på referanser til og aspekter ved et nytt årtusen enn hva som var mulig å gjøre i filmen.

I USA er det nå sendestart for tredje sesong av "Battlestar Galactica". Der har serien høyere seertall enn noen science fiction-serie har hatt tidligere.


De menneskeskapte robotene cylonene og deres angrep på menneskenes kolonier og planeten Galactica, sies å speile frykten som oppsto etter 9/11.

De mange scenene som spiller på fremmedfrykt, mistanke om forrædere og "sovende celler" om bord på rom-konvoien, er ment å reflektere den kollektive skrekk som er oppstått i vestlige kulturer.

Selvmordsbombere
Også frykten for selvmordsbombere reflekteres i serien. I en episode gjennomfører en cylon et vellykket angrep mot menneskene ved å sprenge seg selv i lufta. I ukens episode må løytnant Starbuck og Apollo forhindre et selvmordsangrep med et sivilt romfartøy mot planeten Galactica.

Om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. "Battlestar Galactica" er en ny utgave av 1978-versjonen. Serien, som ble laget i 2003, har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 13 deler (2004)
Originaltittel: Battlestar Galactica
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff, Mary McDonnell, Edward James Olmos, Grace Park, Tricia Helfer, Jamie Bamber, Aaron Douglas og Jim Callis
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer