Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 3. april 2010 kl 19.55 Amandus-prisen 2010

Norges filmspirer

Programleder for kvelden er Erik Solbakken. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder for kvelden er Erik Solbakken. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Gjør deg klar for årets prisutdeling og bransjefest for Norges unge filmspirer! Programleder for kvelden er Erik Solbakken.

Amandus-prisen er en årlig filmkonkurranse for filminteressert ungdom under 20 år. Prisutdelingen avslutter den tre dager lange Amandusfestivalen. Torsdag 25. mars deles det ut priser til de beste filmene i ni ulike kategorier, deriblant fiksjon, animasjon, dokumentar, ekstremsport og musikkvideo. Blant prisutdelerne finner vi Nicolai Cleve Broch, Ingrid Bolsø Berdal, Anders Bye, Åsleik Engmark og Vera Micaelsen.

Musikalske innslag
I år får prisutdelingen besøk av mange store, norske artister. Det blir full fest med blant andre Dansegruppen Quick, fjorårets URØRT vinner; Pony the Pirate og komikerduoen Bye og Rønning. Artistene lover et forrykende show med dans, musikk og humor - alt for å hedre de unge lovende filmskaperne.

Tett på Amandus
Etter Amandusprisen fortsetter festen på Maihaugen. Her får vi mulighet til å komme tettere innpå de mange talentene som har tatt del i Amandusfestivalen. Programledere og reportere er Gunhild Dahlberg og Einar Aarvig. Dette sendes på NRK3 kl.21.05 (rett etter Amandus-prisen 2010).

For mer informasjon www.amandusfestivalen.no.

Sendes i opptak
Produsert av Høgskolen i Lillehammer 2010
Programleder: Erik Solbakken
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 815 65 900


LENKER
  • www.amandusfestivalen.no