Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. mars 2003 kl 19.55 Hospitalet

Ikke pupper og fettsuging

Anne Kverneland Bogsnes er sykehusdirektør ved Haukeland Universitetssykehus. (Scanpix-foto)
Anne Kverneland Bogsnes er sykehusdirektør ved Haukeland Universitetssykehus. (Scanpix-foto)
I denne episoden av dokumentarføljetongen "Hospitalet" følger vi arbeidet på Plastikkirurgisk avdeling, - men det handler ikke om pupper og fettsuging.

Ni-åringen Olav er lam i halve ansiktet, men drømmer om å kunne smile ordentlig over hele fjeset. Kanskje kan avansert mikrokirurgi hjelpe ham? Nå skal legene bedømme om de har lykkes i å gi ham en ny nerve i det lamme kinnet. Hvis det har gått bra, skal de flytte en muskel fra låret hans for å prøve å hjelpe kinnet som ikke kan smile.

Vi får også være med i en operasjonssal under en håndoperasjon. I tillegg til spennende kirurgi får vi høre humoren mellom operasjonssykepleiere og kirurg, sammen med pasienten, som er våken under inngrepet!

Og sykehusdirektøren lurer på om åpenhet omkring forslag til budsjettkutt alltid er det rette. Hun har allerede høstet storm for tidligere forslag, og lurer nå på om hun skal la være å informere tillitsvalgte om de dramatiske sparetiltakene styret må vurdere.

Om "Hospitalet"
På enorme Haukeland Universitetssykehus i Bergen blir rundt 150.000 pasienter behandlet hvert år. Her arbeider rundt 600 leger og 3.000 pleiere. NRKs filmteam har fått tilgang til steder på sykehuset der få andre utenforstående har sluppet til. Dokumentarføljetongen "Hospitalet" i åtte episoder gir derfor et unikt innblikk bak fasaden på et stort, moderne sykehus.

NRK Hordaland
En dokumenterføljetong i 8 episoder.
Regissør: Ole Egil Størkson
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 90158212,
Anne Marie Kvassheim