Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 16. februar 2004 kl 19.30 Michael Moores USA

En rullende sexmaskin

Michael Moore kjemper for de homofiles rettigheter i kveld – selvsagt på sin egen måte.
Michael Moore kjemper for de homofiles rettigheter i kveld – selvsagt på sin egen måte.
Nei, det er ikke Michael Moore som er en sexmaskin, men i kveldens episode reiser han rundt med en. For å plage homsefiendtlige politikere kjører han rundt i en buss fylt med homofile og lesbiske som har sex.

Michael Moore lager også sitt helt spesielle tv-show som han kaller "Beat the Rich", bank rikingene! Her konkurrerer rike personer mot vanlige arbeidstakere i hvem som er best til å løse hverdagslige gjøremål. Det er for eksempel svært underholdende å se en dame iført pels og perler skifte støvsugerpose.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i 2003 Oscar for filmen "Bowling for Columbine". I høst kom boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

Tv-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 1999. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell. Denne første sesongen filmes foran et entusiastisk studentpublikum. Dette gir programmet en egen nerve, og Michael Moore bruker publikum aktivt til å kommentere reportasjene, komme med spørsmål osv.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78