Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. desember 2005 kl 19.55 Tinas mat

Julemat på Läckö slott

Pelle Westman og Tina Nordström feirer jul på Läckö slott (Foto: Eva Rados/SVT)
Pelle Westman og Tina Nordström feirer jul på Läckö slott (Foto: Eva Rados/SVT)
Tina kommer med tips om hvordan man kan samle familie og venner til et trivelig måltid i julen. Det blir en juleinspirert fondue, laget av gjestene selv ved bordet. Rammen rundt julebordet er det gamle og stemningsfulle Läckö slott.

Tina og Pelle inviterer til fest i kongssalen på Läckö slott. Julefonduen består av svinefilet, oksefilet, pølser og grønnsaker i en buljong laget av rødvin, kjøttkraft og julekrydder. Tilbehør er kryddersmør og fylte, ferske fiken.

Tina drar også ut på jakt etter "Vänerns gull", løjrom. Vi blir med til et sted hvor det fiskes sik, fisken som den dyrebare løjromen kommer fra.

Pelle snoker omkring på slottet, og prøver å finne ut hva slags mat de spiste på 1600-tallet.

Om serien
Tina Nordström er et velkjent ansikt for de fleste. Etter denne sesongen har hun rukket å lage over 100 programmer. Siden den forrige sesongen av Tinas mat som ble sendt på SVT i 2003, har hun hatt nok å gjøre med å spille inn en ny matlagningsserie på engelsk som skal sendes i USA.

Tina har arbeidet med produksjonen av høstens sesong, og når det siste programmet i denne serien sendes, er det på tide å tenke på neste prosjekt: Tina skal nemlig bli mamma for første gang i februar, og noe lenger strekker ikke Tinas planer for fremtiden seg.

Pelle Westman
Pelle er tidligere programleder og reporter SVTs "Västnytt", og han har også vært programleder for båtmagasinet "Om bord" på SVT. Han synes det har vært morsomt å lage programmer med Tina. – Jeg er sulten hele tiden, og med tre sultne barn hjemme lager jeg mat i ett sett. Jeg elsker å lage mat, sier Pelle.

Svensk matserie
Produsert av SVT
Originaltittel: Mat/Tina
Programledere: Tina Nordström og Pelle Westman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • Tinas oppskrifter fins på: