Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. oktober 1999 kl 22.30 South Park

South Park (t)

NRK1 onsdag 27. oktober kl 22.30
South Park (7:13)

Halloweenfeiring går galt

I kveldens episode av South Park får vi se hvordan innbyggerne i den lille byen i Rocky Mountains feirer Halloween. Som vanlig skjer det ikke der på samme måte som andre steder i Amerika.
Stan, Cartman, Kenny og Kyle skal, som alltid på Halloween, gå \"trick og treating\". Det er tradisjon å kle seg ut, for så å gå dør til dør på jakt etter godterier.
Det ikke guttene vet er at de fastboende i South Park er blitt forvandlet til hjerneetende zombier. Årsaken er et uhell på likhuset som ikke har rammet guttene. På skolen skal det være kostymefest med pris for beste antrekk, og når de farlige zombiene kommer, faller de naturlig inn i mengden.
Dermed er problemene i gang, og hvordan guttene skal komme seg ut av den meget vanskelige situasjonen og få byen på fote igjen, blir ikke enkelt.

Om serien
South Park er en tilsynelatende stille og fredelig liten by i Rocky Mountains der åtteåringene Stan, Cartman, Kenny og Kyle står sentralt. Rundt dem hersker kaoskreftene, men noen setter de også i gang selv.
På en normal dag i South Park, noe som nesten aldri forekommer, møter disse fire guttene hverandre på busstoppet for å ta skolebussen til skolen. På skolen underviser Mr. Garrison dem i dagens pensum, med hjelp fra sin hånddukke Mr. Hat. Når guttene trenger hjelp er den afro-amerikanske kokken i skolens kantine til disposisjon.
Og guttene trenger all den hjelpen de kan få. I South Park kolliderer det naturlige og det overnaturlige i et eneste stort kaos. Utenomjordiske vesener turnerer i gatene, og plutselig dukker kjendiser opp ingenstedsfra. Dødelige afrikanske bier fyller luften, rare skapninger bosetter seg i trærne utenfor byen, og på toppen av alt er en aktiv vulkan, et sjømonster og en geningeniør med atskillig mer i sitt laboratorium enn lovlig er, stadig i fokus.
Midt oppe i alt dette må de fire guttene komme seg gjennom sin egen oppvekst, og takle de vanlige problemene og utfordringene livet har å by på.
For Stan, Kenny, Cartman og Kyle, er deres rare, men dog vakre by, normal. Det overnaturlige, det uvanlige, det gale og det usedvanlige, er tingene det innebærer å vokse opp i South Park.
NRK1 har valgt å sende serien tekstet på norsk, men den er ikke sensurert. South Park går i samme rekkefølge og i samme form som i England og USA.

NRK1 onsdag kl 22.30

Produsert av Comedy Central (USA)
Kontaktperson NRK Underholdning: Niels Bierge, tlf 23 04 91 15
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18