Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. mars 1999 kl 21.00 Påskekrim: En upassende jobb for en kvinne

Påskekrim: En upassende jobb for en kvin


NRK1 mandag 29. mars kl 21.00
Påskekrim:
En upassende jobb for en kvinne (1:2)

Gravid privatdetektiv

\"En upassende jobb for en kvinne\" er en todelt tv-krim om Cordelia Gray (Helen Baxendale), en kjent skikkelse fra P.D. James\' bestselgere. Norske seere stiftet bekjentskap med den unge privatdetektiven i fjorårets påskekrim på NRK1.
Den britiske krimdronningen P.D. James, som også står bak bøkene om Adam Dalgliesh, introduserte sin heltinne Cordelia Gray i bøkene \"Sacrifice\" og \"A Last Embrace\", som begge ble vist som tv-krim på NRK1 i påsken i fjor.
Helen Baxendale har høstet mange lovord for sin innsats i rollen som den viljesterke og intelligente privatdetektiven Cordelia Gray. Under innspillingen av årets kriminalhistorie, \"Allmektig\", var hun gravid, og hun var svært fornøyd med at dette ble skrevet inn i handlingen.

Ikke helt etter planen
Cordelia har arvet det loslitte detektivbyrået av sin tidligere sjef, som tok sitt eget liv. Nå arbeider hun hardt for å forme virksomheten etter sitt eget hode og for å gjøre karriere som privatdetektiv. Imidlertid er hun blitt gravid, noe som slett ikke inngikk i fremtidsplanene. Men Cordelia har ikke tenkt å la morsrollen komme i veien for ambisjonene.
Hennes lojale og jordnære assistent, Edith Sparshott (Annette Crosbie), er derimot svært opptatt av Cordelias tilstand og forsøker å ta affære. Hun mener at Cordelia bør sitte mer på kontoret med beina på bordet, mens hun selv vil ta mer aktiv del i detektivarbeidet.

Oppdrag fra politifullmektig
Cordelias overraskelse er stor da hun blir kontaktet av sin gamle motstander, politifullmektig Fergusson (Struan Rodger). Han vil at hun i all hemmelighet skal gå kjæresten til hans datter nærmere etter i sømmene. Det dreier seg om en tilsynelatende respektabel, allmennpraktiserende lege, men Cordelia oppdager snart at Fergusson har all mulig grunn til å være mistenksom.

Funnet drept
Like etter tar saken en overraskende vending da mannen blir funnet drept. Ved et skjebnens lune blir Cordelia engasjert av Fergussons datter, Laura (Flora Montgomery), som vil vite hva som har skjedd med kjæresten.
Snart er Cordelia trukket inn i en sak der hun setter både sitt eget og Sparshotts liv i fare - og der hennes egen gravide tilstand får en helt spesiell betydning...
Andre del blir vist tirsdag 30. mars til samme tid, med reprise 31. mars kl 15.10.
NRK1 mandag kl 21.00
Reprise tirsdag kl 15.10

Bilder (via Scanpix/Data-tv/Internett)
1. Cordelia Gray (Helen Baxendale) og hennes assistent Edith Sparshott (Annette Crosbie).

2. og 3. Helen Baxendale i rollen som privatdetektiven Cordelia Gray.

Britisk tv- serie basert på P.D. James\' skikkelse
Regi: Mary McMurray
Originaltittel: An Unsuitable Job for a Woman: Playing God
Med bl.a. Helen Baxendale, Annette Crosbie, Struan Rodger, Flora Montgomery
Produksjon: Anglia Television for ITV
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51