Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 4. april 2006 kl 22.10 City of Men

Fra postbud til kartmakere

Acerola (Douglas Silva) og Laranjinha (Darlan Cunha) vokser opp i Rio de Janeiros beryktede slum. (Foto: 02 Filmes)
Acerola (Douglas Silva) og Laranjinha (Darlan Cunha) vokser opp i Rio de Janeiros beryktede slum. (Foto: 02 Filmes)
Posten leveres vanligvis ikke på døren i favelaen, og nå har de lokale narkobaronene bestemt at Laranjinha og Acerola skal fungere som postmenn. Oppdraget er greit nok, men dersom ikke hvert eneste brev kommer fram til rett mottaker, må de svare for seg til narkobossen.

De to kameratene løser problemet med å lage et kart over favelaen, som mangler gatenavn. Dermed kan det virkelige postbudet levere posten helt frem på døren.

Å lage kart viser seg å være ganske innbringende, men detaljerte kart over slummen er slett ikke noe narkolangerne ser seg tjent med.

Om serien
Produsentene bak suksessfilmen "City of God" står bak denne serien, som har vakt begeistring i Brasil. I sentrum står Rio de Janeiros beryktede favela og to 13 år gamle gutter som vokser opp i det livsfarlige slumområdet. Blant problemene de to må hanskes med, er evig pengemangel og lokale narkolangere. Og det er i tillegg til alt annet som hører med når man er tenåring…

Skuespillerne i hovedrollene, Darlan Cunha som Laranjinha og Douglas Silva som Acerola, spilte begge i filmen "City of God". Douglas Silva hadde rollen som "Knerten", den psykopatiske barnemorderen som vokser opp til å bli gangsterlederen "Småen".

De to guttene har også spilt hovedrollene i den prisbelønte kortfilmen "Golden Gate", som heter "Palace II" på portugisisk.

Brasiliansk dramaserie i fjorten deler (2003)
Produsent: 02 Filmes
Originaltittel: Cidade dos Homens
Episodetittel: The Post/Correio
Regi denne episode: Katia Lund og Paulo Lins
Med: Darlan Cunha (Laranjinha), Douglas Silva (Acerola) m.fl
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252