Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. februar 2002 kl 21.10 Med hjartet på rette staden

Veterinærer i praksis i Aidensfield

Konstabel Mike har
Konstabel Mike har "hjarte på rette staden", også når han må slå til mot rattfylla.(Foto: Yorkshire Television)
Den gamle veterinæren i Aidensfield, Joss Roberts, har rykte på seg for ikke å være helt edru når han er ute og ser til dyra på farmene omkring. Derfor gir den nye politisjefen ordre til Mike om å holde et øye med Roberts når han er ute og kjører på veiene. Roberts værer faren – han setter bilen i garasjen og begynner å holde seg hjemme hver gang bøndene ber om hjelp.

Snart brygger det opp til et veritabelt bondeopprør i Aidensfield, rettet mot politiet. Bøndene vil ha veterinæren sin tilbake.

Delt praksis
Sønnen til Roberts, som også er veterinær, melder fra til faren at han avslår å gå inn i en veterinærpraksis sammen med opphavet. Det gjør ikke gammelveterinærens humør noe bedre.

Så tar gamle konstabel Ventress en tur forbi Roberts og prøver å snakke ham til fornuft. Sykesøster Maggie kommer til og med over og forteller Roberts at hun er bekymret for helsen hans. Men politisjef Craddock som er av det autoritetstro slaget, tilbyr Roberts skyss da lord Ashfordlys hoppe skal kalve. Vel kommet til lordens gods, får de seg litt av en overraskelse. En veterinær er allerede på pletten når de entrer stallen. Og ikke hvilken som helst veterinær!

Om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen har lenge vært Nick Rowan (Nick Berry), men han har nå fått en stilling i det kanadiske ridende politi. Plassen som betjent etter Nick er overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 8)
I rollene: Bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Konstabel Mike har ”hjarte på rette staden”, også når han må slå til mot rattfylla.(Foto: Yorkshire Television)