Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 5. juli 2001 kl 20.55 Kalde føtter

Merkbar slitasje

Kjærligheten settes på prøve for alle de tre parene i den humoristiske britiske dramaserien "Kalde føtter". Rachel og Adam, som ikke har vært kjærester så veldig lenge, begynner å merke alvorlige slitasjeproblemer i forholdet etter at de flyttet sammen.

- Livet er et annet sted, og jeg har ikke adressen, klager Adam. Rachel irriterer seg på sin side grønn over Adams bajasoppførsel og hans evinnelige tv-zapping. Han begynner også å vise påtakelig interesse for den lekre jenta i naboleiligheten.

Pete og Jenny opplever at hverdagen har meldt seg for fullt etter babyens ankomst, og nå begynner de å savne sitt gamle sosiale liv.

David og Karen går til ekteskapsrådgivning etter at de begge prøvde - riktignok forgjeves - å være utro i forrige episode.

For å sprite opp tilværelsen drar Rachel, Karen og Jenny på skilsmissefest hos en venninne. Imens gjør Adam, Pete og David et desperat forsøk på å bevise at de slett ikke er i ferd med å bli gamle...

Om serien
"Kalde føtter" er en britisk serie som byr på en humoristisk og treffsikker skildring av det moderne parforhold og dets prøvelser. I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse

De tre parene befinner seg på hver sitt stadium i forholdet: Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) er i begynnelsen av forholdet og har vanskelig for å gi avkall på singellivets privilegier, Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) er akkurat blitt foreldre, mens Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst) er i ferd med å plage livet av hverandre etter flere års ekteskap.

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen
Regi: Declan Lowney
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51