Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. august 2000 kl 20.30 Forandring fryder

Forandring fryder (ttv)


NRK1 fredag 4. august kl 20.30
Forandring fryder! (1:6) Premiere!

Vil forandring fryde?

I kveld starter en ny serie på NRK1 som tar for seg påstanden \"forandring fryder\". Hilde Hummelvoll tar oss seks fredager fremover med hjem til helt vanlige mennesker med et felles ønske: Å pusse opp eller forandre et rom. Men i motsetning til hva som er normalt når det er snakk om oppussing, skal de utvalgte ikke pusse opp selv!

Oppussingen vi får ta del i gjennom de seks programmene gjøres av naboen, som sammen med snekkeren Otto Robsahm og interiørkonsulentene Annett Sturk og Mads Moe finner ut av og bestemmer hvordan tingene skal se ut. I løpet av 48 timer skal det males, snekres, pusses, pyntes og lakkes, før eierne får se det endelige resultatet!

Hilde Hummelvoll styrer det hele og lar seerne få se hva naboene velger å gjøre for hverandres leiligheter, hytter eller hus. Vi følger oppussingen samt de involverte på nært hold, og til slutt eiernes reaksjon når de 48 timene er unnagjort og objektene står ferdig.

Første program
I det første programmet er vi på plass i en bygård i Oslo sentrum, nærmere bestemt Observatoriegaten 10. Her bor parene Tone Dalen og Joel Pando, og Kenneth Cornelius og Irene Michalopous som ønsker å fornye sine leiligheter.

Leilighetskomplekset de bor i er bygget rundt 1930, og Tone og Joel bor i fjerde etasje mens Kenneth og Irene bor i annen etasje.

Leiligheten i fjerde etasje er 80 kvadratmeter, med gang, kjøkken, bad, stue og ett soverom, og Tone og Joel ønsker å pusse opp stuen. Tone føler at den er slitt, grell og gammeldags, og mener mye kan gjøres der for å få den til å se bedre ut. Hun vil blant annet fjerne eller gjøre noe med dekslet til radiatoren.

Leiligheten i annen etasje er på 38 kvadratmeter med en liten gang, kjøkken, wc samt stue og soverom i ett. Kenneth og Irene vil gjerne ha pusset opp kombinasjonsrommet, fordi Kenneth vil ha mer plass. Kanskje en hems, slik at han får køyeseng og arbeidsplass under. I tillegg trenger han mer lys i leiligheten.

De to parene bytter nøkler og setter i gang med oppussing hos hverandre. Resultatet og parenes reaksjoner kan du se i kveldens premiereprogram av \"Forandring fryder!\".

For mer info, blant annet å se innkjøp og bruk av materialer se: www. nrk.no/underholdning/nyheter/index- ffryder.html

NRK1 fredag kl 20.30

Bilde
1. Hilde Hummelvoll leder \"Forandring fryder!\"
2. Gjengen bak \"Forandring fryder!\": F.v: Interiørdesignerne Annett Sturk og Mads Moe, programleder Hilde Hummelvoll og snekker og handyman Otto Robsahm. (Alle NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Siss Kvamme
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18