Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 19. januar 2004 kl 19.35 Michael Moores USA

Predikanten Michael Moore

Michael Moore strør om seg med bibelsitater i kveld.
Michael Moore strør om seg med bibelsitater i kveld.
Kongressen har bestemt at skoler må henge opp De ti bud i klasserommene. Michael Moore starter sitt eget korstog og fester utvalgte bibelsitater på kontorveggene til utvalgte politikere.

De politikerne som stemte for loven, blir begunstiget med utvalgte bibelsitater av typen "Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike" (Mark 10, 25).

Forbigått av George W. Bush
President George W. Bush har nesten skrytt av at han har middelmådige karakterer. Likevel har han studert ved prestisjeuniversitetene Yale og Harvard. Michael Moore leter etter folk som hadde bedre karakterer, men som ikke kom inn fordi Bush fikk studieplassen.

I kveldens "Michael Moores USA" ser de også nærmere på "trenden" med at uteliggere overnatter i oppbevaringsbokser.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i 2003 Oscar for filmen "Bowling for Columbine" . I høst kom boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

TV-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 2000. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell.

Reprise på NRK2
Er du ute på byen fredag kveld, eller har lagt deg, kan du se "Michael Moores USA" i reprise på NRK2 mandager i prime time.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78