Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. oktober 2002 kl 22.00 Store Studio

Forfatter og jazz

Anne Sandvik Lindmo, Per Sundnes, Harriet Karoliussen og Lars Fredrik Händler Svendsen utgjør panelet i
Anne Sandvik Lindmo, Per Sundnes, Harriet Karoliussen og Lars Fredrik Händler Svendsen utgjør panelet i "Store Studio". (NRK-foto: Ole Kaland)
Så er det onsdag igjen, og Anne Sandvik Lindmo og hennes faste følgesvenner i Store Studio er klar med en halvtime kulturstoff fra det ærverdige radiostudioet.

Kulturavdelingens talkshow har i gjennomsnitt vel 200.000 seere på onsdagene, samt et fullsatt Store Studio.

Det skaper naturlig nok stor stemning at programmet i hver sending kan by på spennende musikalske gjester som spiller live i studio. I kveld får vi stifte nærmere beskjentskap med Jaga Jazzist. Vennene fra Tønsberg møttes for å se jazzfilmer og høre musikk i 1994, og da de plukket opp instrumentene og begynte å spille sammen var det ingen vei tilbake. Med fjorårets utgivelse «A Livingroom Hush» har Jaga tatt av både her i Norge og i utlandet. I Belgia og Nederland er bandet skikkelig popstars. Bandet har vunnet en rekke priser, og samarbeidet med det meste av oppegående norske artister, sist Motorpsycho som også har spilt i Store Studio.
Instrumentalmakerne har fått svært gode kritikker for sitt nyeste album ”The Stix”, og i kveld får vi garantert høre noe derfra!

Erlend Loe slår følge med Jaga i kveld, og besøker Anne Sandvik Lindmo i hennes Store studio. Loe har etter hvert blitt en gjenganger i den norske bokhøsten, og hans debut med boka ”L”, har føyd seg inn i historien som det beste av norsk samtidslitteratur. Men det er ikke bare bokforfatter Loe er. Han har også skrevet tekster til Eggum-musikal, og ikke minst filmmanus, så det betyr at seerne har en spennende kveld foran seg denne onsdagen.

Om ”Store Studio”
Programserien ”Store Studio” er NRK Kulturs talkshow. Hver uke inviterer redaksjonen et knippe gjester de har lyst til å snakke med, og et band som spiller noe folk fortjener å høre mer av.

- ”Store Studio” skal handle om musikk, bøker, reklame, design, film, teater, mat og klær, og gjester blir de som kan snakke om disse sakene. Programmet handler om det vi i redaksjonen synes det er verdt å bruke tid på. Diktatur er ikke alltid så dumt, sier programleder Anne Sandvik Lindmo.

Rundt studiobordet sitter programlederen og hennes medsammensvorne: popfaglig ansvarlig NRK-reporter Per Sundnes, forfatter og filosof Lars Fredrik Händler Svendsen og Harriet Karoliussen som resten av uken er redaktør i Morgenbladet. De tre er håndplukket fordi de ikke er redde for å si akkurat hva de mener. De skal bidra med kvalifisert sladder og velformulert synsing, både i form av panegyrisk hyllest og den aller biskeste slakt.

NRK Kultur - egenprodusert magasin
Programleder: Anne Sandvik Lindmo
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10,