Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 25. april 2007 kl 20.05 Battlestar Galactica

Dilemma og fredsbudskap

Battlestar Galactica (20): 
 Kara
Battlestar Galactica (20): Kara "Starbuck" Thrace vender uskadd tilbake fra planeten Caprica. (Foto: Universal)
President Roslin må velge mellom å kuppe valget eller la visepresident Baltar vinne. Hun mistenker likevel at han samarbeider med cylonene og at han har gitt opp tanken på å nå Jorden noen gang.

Da det gryr av dag på Caprica, oppdager en overrasket sjefspilot Kara "Starbuck" Thrace og medpiloten Anders at cylonene har forlatt planeten. Deres kampfelle Brother Cavil erklærer det som et mirakel.

Fredsbudskap
Men da de er tilbake på Galactica, avløres årsaken til at de overlevde på Caprica: også Brother Cavil er en cylon. Riktignok har han ført maskinsjef Tyrol bak lyset, men han har med seg et fredsbudskap.

Cylon-heltene Number Six og Sharon har overtalt cylonenes ledelse om at det var feil å utrydde menneskeheten. Fra nå av skal de to artene leve i fred, men atskilt.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: Lay Down Your Burdens, Part 2
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer