Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 8. november 2009 kl 21.00 House

Magiker med mystiske symptomer

En magiker mister bevisstheten midt i et show, og Dr. House og teamet hans tar saken. (Foto: NBC Universal)
En magiker mister bevisstheten midt i et show, og Dr. House og teamet hans tar saken. (Foto: NBC Universal)
En magiker mister bevisstheten midt i et show og blir brakt til sykehuset der Dr. House og de gjenværende kandidatene tar saken.

Mens kandidatene lar seg imponere over korttriks og flammer, blir House grundig irritert over at han ikke klarer å avsløre magikeren. Samtidig funderer legene på om symptomene kan skyldes et av triksene hans.

Dr. Cuddys truser
Kampen om å få bli en del av det nye spesialistteamet går sin gang, og Dr. House annonserer neste konkurranse: Den som klarer å skaffe ham Dr. Cuddys truse, får bli – og kan i tillegg nominere to andre kandidater til "utstemming".

Dødelig arv
Utvelgelsen av de nye kandidatene ligner mer og mer på et realityshow. House begynner å få mistanke om at en av kandidatene kan lide av en uhelbredelig arvelig sykdom, men møter motstand da han forsøker å få kandidaten til å teste seg.

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på medisinske utfordringer med uortodokse metoder. Vår eksentriske venn har kvittet seg med sitt gamle team og en rekke kvalifiserte leger kjemper nå om å få bli del av Houses nye spesialteam.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har derfor uttalt å ha litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein ("Ally McBeal"), Robert Sean Leonard ("Dead Poets Society"), Omar Epps ("Akutten", "Skrik 2").

Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 4
Originaltittel på kveldens episode: "You Don’t want to know"
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Peter Jacobson (Taub), Anne Dudek (Amber), Olivia Wilde ("Thirteen").
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf: 92403873/23044576.
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900