Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. juli 2002 kl 20.30 Sanger om kjærligheten: For kjærlighetens skyld

Komedie om kjærlighet

Jenny (Fanny Risberg) får panikk dagen før hun skal gifte seg med Staffan (Ulf Friberg). (Foto: Åke Ottosson, SVT)
Jenny (Fanny Risberg) får panikk dagen før hun skal gifte seg med Staffan (Ulf Friberg). (Foto: Åke Ottosson, SVT)
Det dreier seg om mennesker i 30-årene og deres kjærlighetsliv i den svenske serien ”Sanger om kjærligheten” som tilhører sjangeren romantisk komedie, med unge mennesker i hovedrollene både foran og bak kamera.

Det er Sveriges Television Drama som står bak denne satsningen med kjærlighetens dilemmaer som tema. Serien består av fire frittstående, timelange filmer som NRK sendte første gang i mars 2001. Foreløpig sendes to av dem i reprise: I kveld får vi se ”For kjærlighetens skyld”, mens ”Brustne hjerter” kommer 11. august.

Filmene består av muntre og for mange lett gjenkjennelige situasjoner. Romantikk, latter, tårer og svik er noen av fellesnevnerne de unge filmskaperne har tatt utgangspunkt i.

Kjærligheten kan som kjent være vanskelig når man er i tenårene. Har man passert de tredve, kan den være omtrent umulig. Innsatsen er blitt så stor, og forventningene så skyhøye at panikken setter inn når det virkelig gjelder. Og er det ikke egentlig veldig mye annet man skulle ha gjort før man er klar for hjemmekvelder og barnestell?

Panikk før bryllupsdagen
I den første filmen, ”For kjærlighets skyld”, møter vi Jenny (Fanny Risberg) som blir grepet av den helt store skrekken dagen før hun skal gifte seg med Staffan (Ulf Friberg). Plutselig virker alt helt feil. Hvorfor skal hun egentlig gifte seg, og er Staffan virkelig den rette for henne? Kommer hun for eksempel til å holde ut at han har den samme dumme latteren som sin håpløse far?

Saken blir ikke bedre av at det som var tenkt som en enkel bryllupsseremoni, har utviklet seg til en voldsom kjole- og hvitt-affære med treretters middag på Grand.

Mens klokken ubønnhørlig tikker mot den store begivenheten, er Jenny fullstendig i villrede om hva hun egentlig vil. Og når ekskjæresten (Fredrik Meyer) dukker opp, framstår han med ett som en ekte helt i nødens stund…

Dramaserie fra Sveriges Television (1999)
Originaltittel: Et litet rött paket (”För kärlekens skull”, ”Drömmen om Elin”, ”Brustna hjärtan” og ”Tredje gången gillt”)
Manus: Ulrika Kolmodin (del 1), Tomas Tivemark (del 2 og 3), Pernilla Oljelund (del 4)
Regi: Charlotte Sachs-Boestrup (del 1), Anders Skog (del 2), Mikael Marcimain (del 3), Simon Kaijser (del 4)

I hovedrollene:
Del 1: Fanny Risberg og Ulf Friberg
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilder
1. Jenny (Fanny Risberg) får panikk dagen før hun skal gifte seg med Staffan (Ulf Friberg). (Foto: Åke Ottosson, SVT)

2. Fanny Risberg spiller hovedrollen som Jenny i den første av fire romantiske komedier fra Sveriges Television. (Foto: Åke Ottosson, SVT)