Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. august 2009 kl 23.25 Wag the Dog - Når halen logrer med hunden

Politisk satire

Robert De Niro som PR-strategen Conrad Brean i filmen
Robert De Niro som PR-strategen Conrad Brean i filmen "Wag the Dog – Når halen logrer med hunden". (Foto: Sandrew Metronome)
Kveldens film er en sylskarp satire over det politiske liv i Washington D.C. Filmen skildrer manipulasjonsmetodene politikere og medier tar i bruk for å påvirke opinionen i USA. I glitrende samspill ser vi Dustin Hoffman og Robert De Niro i de største rollene.

Mindre enn to uker før han skal gjenvelges, blir presidenten i USA (Michael Belson) beskyldt for å ha hygget seg med en pikespeider på selveste det ovale presidentkontoret. Før nyheten lekker til pressen, innkaller presidentens rådgivere en viss Conrad Brean (Robert De Niro), en politisk konsulent og PR-strateg som har slike umulige redningsoppdrag som spesialfelt. Hans ekspertise og evner består i å bedra politikere, presse og – fremfor alt – det amerikanske folk.

Brean bestemmer seg for å foreta en avledningsmanøver. Og hva er vel bedre enn en krig? Ved hjelp av den kjente Hollywood-produsenten Stanley Motss (Dustin Hoffman) og dennes trendy, kreative team av mennesker, orkestrerer Brean en gedigen global konflikt, mot en tilfeldig valgt fiende. ("Why Albania?" "Why not?"). Den ultimate hvitvaskelseskampanjen er i gang, og den har til og med sin egen "theme-song".

Prisbelønt
Dustin Hoffman og Robert De Niro hadde lenge ønsket å jobbe sammen, og i "Wag the Dog" fikk de sjansen. De jobbet også sammen i filmen "Sleepers", men de følte at de ikke fikk muligheten til å "sparre" ordentlig der.

"Wag the Dog" fikk for øvrig den prestisjetunge Sølvbjørnen på Berlin-Festivalen, og Dustin Hoffman mottok Golden Globe for Beste skuespiller.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: "Wag the Dog"
Regi: Barry Levinson
I rollene: Dustin Hoffman, Robert De Niro, Anne Heche og Woody Harrelson
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no