Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. september 1999 kl 23.15 Nære forbindelser

Nære forbindelser (t)

NRK1 torsdag 2. september kl 23.15
Nære forbindelser (3:5)

Familieidyllen slår sprekker

Som følge av at Gordon har flyttet inn til April setter Dorothy familiehjemmet ut for salg, og nekter å ha noe mer med bedriften hans å gjøre. Deretter flytter hun inn til Pru, som også lever sammen med en gift mann, Stephen - det skaper problemer mellom mor og datter.

Dorothy takler ikke å besøke Gordon hos hans nye flamme April, og kollapser under besøket. Dermed må hun tilbringe noen uker på sykehus, og Pru lar henne flytte inn hos seg til rekonvalesens.
Sammensetningen mellom Pru, Dorothy og Stephen klaffer ikke, og moren flytter for en periode til Maddy og Erin. Det hun ikke vet er at Maddy er lesbisk, og Erin er hennes kjæreste. Når Dorothy blander seg inn i Erins barneoppdragelse av sin datter, slår det ubehagelig ut mellom jentekjærestene.

I mens går livet sin vante gang i kjernefamilien bestående av Louise og Robert og deres to barn. Barna Jamie og Imogen opplever tenårene, mens Lousie engasjerer seg i veldedighet for den lokale butikken. Der faller butikkeieren pladask for henne, og det viser seg at Robert også har sine svin på skogen. Familieidyllen slår sakte men sikkert sprekker.

Om serien
Nære forbindelser er en dramaserie om forhold voksne mennesker i mellom, og hadde premiere i hjemlandet England i 1998. Serien er skrevet av Deborah Moggach, som mener det finnes skjult dynamitt i et hvert hjem. Hun håper \"Nære forbindelser\" er en serie der alle familier kan finne noe å kjenne seg igjen i.
Dramaserien har det meste fra den første kjærligheten til lesbiske forhold og utroskap.
Maggoch innrømmer at hennes egne familieopplevelser har smittet over på serien hun har skrevet. Selv er hun en av fire søsken, og har to tenåringsbarn.
- \"Nære forbindelser\" er om alt. Jeg ville at den skulle være morsom og dramatisk, med mye drama og tragedie, men også fylt med humor. Det tror jeg at jeg har greid, sier forfatteren Maggoch.

NRK1 torsdag kl 23.15

En BBC-produksjon
Originaltittel: Close Relations
I rollene: Keith Barron, Sheila Hancock, Alice Krige, Amanda Redman og Kelly Hunter

Pressekontakt i Fjernsynets info.avd.: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18