Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. juli 2004 kl 21.10 Sommeråpent

Tett på Christen Sveaas

Christen Sveaas tar med Sommeråpents Line Hødnebø til Kistefos-Museet. (Foto: Jostein Eilertsen, NRK)
Christen Sveaas tar med Sommeråpents Line Hødnebø til Kistefos-Museet. (Foto: Jostein Eilertsen, NRK)
Christen Sveaas er ikke glad i medieoppmerksomhet, men da han tok med Sommeråpents reporter Line Hødnebø til Kistefos-Museet myknet han opp. I serien "Mitt sommersted" gir han sitt første ordentlige tv-intervju.

Storinvestoren og kulturformidleren Christen Sveaas er ofte avbildet i avisene – gjerne med sigar i munnen på galoppbanen. Han investerer i store selskaper og homseavisa Blikk. Christen Sveaas er siviløkonom og kjøper og selger aksjer i millionklassen. Noen ganger går det opp og andre ganger ned. Men han holder stand som en vellykket storaksjonær på Aker brygge.

Sveaas lever blant de rike og vellykkede. Han liker tall, men ikke medieoppmerksomhet. Han er en ihuga samler av mynter, vin og kunst og når han får snakke om billedkunst og museumskultur mykner han opp. I kveld gir han sitt første ordentlige tv-intervju i serien "Mitt sommersted" i Sommeråpent. Turen går til Kistefos-Museet ved Hønefoss. Her har Sveaas investert både tid og ressurser på driften av Tresliperimuseet og annen kunst- og kulturformidling. Sommeråpents reporter Line Hødnebø fikk en guidet tur med en mystisk og smilende investor.

Mat og musikk
Hver torsdag kokkelerer Omar Viset på Aker Brygge, og i kveld blir det smektende toner når Paddy Casey spiller live på brygga.

Om Sommeråpent
Ingen sommer uten Sommeråpent på NRK1! Anne Grosvold var programleder i sommerens fire første uker. Nå har Espen Graff overtatt som programleder. Han byr på aktuelle gjester, musikk, reportasjer og mye annen moro mandag til fredag hele sommeren.

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Programledere: Anne Grosvold fra 21. juni, Espen Graff fra 19. juli.
Reportere: Pål Thoresen, Noman Mubashir, Hallvard Sandberg, Olav Viksmo Slettan, Ruth Lothe, Line Hødnebø og Camilla Øyen Langfeldt
Sommerkokk: Omar Viset
Prosjektleder: Wenche Solum
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/98 48 02 78,