Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. mars 2005 kl 19.55 Jan Johansen: Jakten på den norske mannen

Jan Johansen takker for seg

Jan Johansen er ballettdanser. (Foto: Dropout Productions)
Jan Johansen er ballettdanser. (Foto: Dropout Productions)
Norges fremste Jan Johansen-kjenner, Christine Koht, er ved veis ende. I siste program om Jan Johansen skal det handle om forholdet til egen kropp og lidenskapen for motor. I tillegg blir det møter med forskjellige Jan Johansen'er, samt en liten oppsummering.

I kveldens program møter Koht en del svært forskjellige Jan Johansen'er. Blant annet en ballettdanser, en kroppsbygger og en pensjonert notbas (leder for et notlag) fra Ålesund.
Hun spør dem om deres forhold til kroppen sin, og det blir en god del motstridende svar. Jan Johansen har også forskjellig syn på motor og mekanikk. Synes han det er interessant og fascinerende, eller er det noe av det kjedeligste som finnes?

Dessuten: Diverse små og store høydepunkter fra denne banebrytende serien.

Om serien
Hvem er den norske mannen? Hva liker han? Hva liker han ikke? Og hvordan har han det, egentlig? Dette har Christine Koht og hennes redaksjon satt seg fore å finne svaret på. Utgangspunktet er de 839 Jan Johansen'ene i Norge.

Jan Johansen er det vanligste mannsnavnet i landet. I løpet av åtte episoder snakker hun med Jan Johansen'er landet rundt. Underveis blir vi nærmere kjent med et utvalg av dem.

For Koht er ingen spørsmål utelukket, ingen detaljer uinteressante: Liker han friluftsliv? Hvor mange erter spiser han i løpet av et år? Hva foretrekker han på tv? Hva er favorittfargen? Store og små spørsmål blandes sammen med statistiske fakta, så som snittalder, snittinntekt, når han blir gift og så videre. Etter hvert danner det seg et bilde av den norske mannen, og i siste episode får vi svaret på spørsmålet: Slik har den norske mannen det!

Dokumentarserie fra Dropout Productions (2004)
Programleder: Christine Koht
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,
Vises også i Nett-TV.

Bilder:

Ballettdanser Jan Johansen er nok hakket smidigere enn Christine Koht. (Foto: Dropout Productions)

Christine Koht og Jan Johansen, pensjonert notbas fra Ålesund. (Foto: Dropout Productions)