Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 27. april 2010 kl 21.30 True Blood

Oppstandelsen


Vampyrer og mennesker rydder opp etter eksplosjonen. Eric lurer Sookie, og får henne til å drikke av blodet hans - til Bills forferdelse.

Som et resultat av sikkerhetshullet møter Godrics lederskap kritikk. Men responsen hans overrasker alle, spesielt Eric som trygler ham om ikke å gjennomføre planen.

I Bon Temps er Maryann ute for å finne Sam Merlotte og fullføre det rituelle offeret. Hun kaster en forbannelse over alle i Sams bar for å få dem til å lete etter ham.

Lafayette og Taras mor fjerner henne fra Sookies hus med makt. Hoyt og Jessica blir vant til situasjonen de er i, og Hoyt bestemmer seg for at det er på tide å introdusere sin store kjærlighet for sin vampyrhatende mor.

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod kan vampyrer nå plukke med seg en firepakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

Med en blanding av romantikk, spenning, mysterier og humor forteller True Blood historien om Sookie (Anna Paquin), en ung servitrise med telepatiske evner som forelsker seg i den 173 år gamle vampyren Bill Compton (Stephen Moyer).

True Blood tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Det er mange som misliker at de døde får de samme rettighetene som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood, sesong II
Kveldens episode: "I will rise up"
Manus: Nancy Oliver
Regi: Scott Winant
Med: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammel (Sam Merlotte), Rutina Wesley (Tara Thornton) og Alexander Skarsgård (Eric Northman).
Pressekontakt: Mette Kamilla Skjong, tlf: 23 04 20 33
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900