Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. august 2002 kl 23.45 Sang til moderne kvinner: Barn på mors premisser

Tilværelsen som småbarnsmor

Kit Hedegart Flaata har høy utdanning, men har valgt å være hjemme med barna mens de er små. (Foto: Ellen Korvald)
Kit Hedegart Flaata har høy utdanning, men har valgt å være hjemme med barna mens de er små. (Foto: Ellen Korvald)
Skal timeplanen legges opp etter barnas rytme og behov, eller skal man fortsette sine aktiviteter med barna i bakgrunnen? Vi møter tre kvinner som har innrettet sin tilværelse til beste både for seg og barna.

Solveig Karstensen har gått i lære hos en av Englands fremste sprangryttere og er selv en av Norges beste. Solveig har sammen med mannen kjøpt gård og bygget eget ridehus for å kunne drive med hester mens hun har små barn.

Kit Hedegart Flaata har tatt høyere utdanning, men har valgt å være hjemme med barna mens de er små. Mannen driver gården. Kit er av og til i tvil om hun har valgt rett.

Sissel Eikenes er utdannet agronom, og har giftet seg med en bonde i Lågendalen. Sissel har valgt å være hjemme med barna, selv om det betyr at hun ikke får brukt utdannelsen sin.

Om serien
”Sang til moderne kvinner” er en hyllest til moderne kvinner som har gjort selvstendige valg for hva de vil med livet sitt. Initiativet til serien kom fra filmprodusent John-John Bruseth som er bosatt ved Larvik. Han har portrettert 13 sterke kvinner i samarbeid med kommunene langs Numedalslågen i ”Den Grønne Dalen” hvor 11 av kvinnene er bosatt. ”Den Grønne Dalen” ønsker å markere seg som en region med muligheter for spennende, varierte og gode liv for moderne kvinner.

Menneskene bak serien
Numedalsutvikling BA har vært hovedprodusent for fjernsynsserien. Prosjektleder har vært Kjetil Heitmann, tlf. 32 74 65 66, mobil nr. 90 91 98 60
John-John Bruseth I Alle Tiders Film og TV er idéhaver, medprodusent, regissør og musikkansvarlig, mens Eirik Kaasa Eliassen har vært utøvende produsent.
For nærmere informasjon om fjernsynsserien kan regissør John-John Bruseth kontaktes på telefon 97 09 89 14. For nærmere informasjon om Den Grønne Dalen kan koordinator Ellen Korvald kontaktes på tlf. 32 76 06 52.

Oppdatert informasjon om kvinnene og deres valg vil ligge www.gronndal.no på etter at den enkelte episode er sendt.

Kontaktperson programinnkjøp: Gunilla Gaarder (tlf. 23 04 93 64)
Pressekontakt: Hilde Ljøen (tlf. 23 04 72 36)

Bilde
1 Kit Hedegart Flaata har høy utdanning, men har valgt å være hjemme med barna mens de er små. (Foto: Ellen Korvald)
2. Sissel Eikenes, utdannet agronom, får ikke brukt utdannelsen sin mens hun er hjemme med barna. (Foto: Gudveig Førle)


LENKER
  • Den Grønne Dalen