Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 25. november 2008 kl 21.40 Kodenavn Hunter

Vil gjøre journalist til muldvarp

Journalisten Sigrid (Pia Tjelta). Foto: Øystein Hillestad, NRK
Journalisten Sigrid (Pia Tjelta). Foto: Øystein Hillestad, NRK
Journalisten Sigrid sitter i varetekt, mens Bjørn forsøker å vinne hennes tillit. Målet er å få Sigrid til å bli politiets kilde til opplysninger om Mogatu Freedom Army, hvor hennes ekskjæreste spiller en aktiv rolle.

Sigrid kan dermed bli en viktig brikke når Hunter skal kartlegge de afrikanske gjestene som kommer til Georg Melbys bisettelse.

Melbys begravelse utløser strenge sikkerhetstiltak. Luftrommet over Oslo sperres av, helikoptre svirrer over Vestre Gravlund, og politistyrker omringer kapellet der bisettelsen skal foregå.

Uventet møte
Gisela har sluppet fri fra fangenskapet i Belgia. Vel hjemme i Norge blir hun satt inn i livvaktteamet rundt familien Melby/Sæther.

Gisela og Dan har den samme gode kjemien som sist de jobbet sammen. Sent om kvelden får Gisela en SMS fra Dan om å møte ham på SAS-hotellet. Men det er ikke Dan som sitter i baren og venter…

Om serien
Dette er andre runde av NRK Dramas suksesserie "Kodenavn Hunter". Mens Hunter-gruppa sist sesong måtte bryne seg på en hardbarka ransliga, står de denne gangen overfor en sak med politisk spill på høyt nivå. I tre av de sentrale rollene finner vi Ane Dahl Torp, Pia Tjelta og Mads Ousdal.

Etter en av politiets største aksjoner noensinne, blir en antatt selvmords¬bomber skutt på Stortinget T-banestasjon i Oslo. Men politiet finner ingen bombe på liket. Dermed er skandalen et faktum, i alle fall ifølge pressen. Det gjør ikke saken bedre at en tilskuer har filmet politiaksjonen og solgt opptaket til Dagsrevyen.

Det er imidlertid gjort andre interessante funn på offeret. Blant disse en ladd Luger-pistol og et bilde av den drepte fredsmekleren Georg Melby.

Egenprodusert krimserie i seks deler fra NRK Drama (2008)
Regi og manus: Jarl Emsell Larsen
Episodeforfattere: Siv Rajendram Eliassen og Ulf Breistrand
Produsent: Anne Birte Brunvold Tørstad
I rollene: Mads Ousdal (Bjørn Rønningen), Ane Dahl Torp (Gisela), Pia Tjelta (Sigrid Evjen), Kåre Conradi (Øystein Sæther), Jan Sælid (Dan Wester) Stig Henrik Hoff (Ulrik Berg), Bjørn Skagestad (Cato Bredesen), Laila Goody (Carina Bredesen), Kim Haugen (Mats Høgberg), Ingjerd Egeberg (Solveig Melby).
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside